TIP | Liefde voor Lovechock chocolade

0
Lovechock

Met enige regelmaat word ik verrast met post. 9 van de 10 keer zijn het foodgerelateerde dingen, en juist als er een keer iets ‘niet eetbaars’ bij zit ben ik extra verrast. Zo ook toen ik een pakketje van Lovechock ontving. Natuurlijk zat er een heeeeerlijke nieuwe reep van ze in (daarover later meer), maar ook een steen. Een rozenkwarts welteverstaan, de steen van de liefde. Daarbij zat een handgeschreven briefje, het was bijna romantisch 😉

IMG_20141003_170226

De rozenkwarts had een achterliggende gedachte: Lovechock gebruikt in de nieuwe reep namelijk het stofje ‘maca’, een ware superfood en enorme boost voor je liefdesleven. Benieuwd? Lees snel mee…

Buiten blaast de wind de bladeren van de bomen, binnen wacht de man/vrouw van je dromen bij een knapperend haardvuur. Het enige dat in dit scenario nog mist is een reep Lovechock Pecan Maca. Donkere chocolade van ongebrande en koud gemalen cacaobonen met brosse pecannoten, zacht fruit en krachtige, friszoete tonen. Deze nieuwste reep uit de Lovechock keuken (smaak nummer zeven alweer) staat bol van de liefdesbevorderende stofjes. Niet alleen de lustopwekkers uit de raw chocolate, maar ook het potentieverhogende maca, een stofje dat de bewoners uit het Andes gebergte al eeuwen tot grote hoogten brengt.

images
 Dat klinkt heerlijk toch?! Ik kan je vertellen: dat is het ook. Ik ben al een behoorlijke tijd fan van Lovechock en trakteer mezelf zo nu en dan op het station met zo’n overheerlijke raw chocolate reep. Een verantwoorde traktatie want de chocolade is rauw (dus onverhit wat betekent dat het alle voedingsstoffen nog heeft) en ik vind ze gewoon ontzettend lekker. Vrij prijzig met €3,- per reep, dat wel. Maar oh wat vind ik dat het waard!

lovechock

Krokant en zoet

De nieuwste en zevende smaak in het assortiment repen van Lovechock is Pecan/Maca. Donkere, intense rauwe chocolade met crunchy pecannoten, zoete dadels, wonderstofje maca, de Peruaanse zoete vrucht lucuma en bourbon-vanille. Het resultaat is een onweerstaanbare reep die zacht, zoet en vol verrassingen is.

Leuk weetje: Volgens de natives van het Andes gebergte (waaronder de Inca’s) is het plantje maca een geschenk van de vruchtbaarheidsgoden. Zij gebruiken maca sinds mensheugenis om hun liefdesleven een natuurlijke boost te geven. Maca is een krachtig plantje dat op grote hoogten groeit. Het bevat extreem veel voedingsstoffen, waaronder arganine wat voor zowel mannen als vrouwen libidoverhogend werkt. Tel dat op bij de liefdesstofjes die de raw chocolate van Lovechock toch al in zich heeft, en je hebt een krachtige liefdes appetizer in handen.

download

De kracht van rauwe cacao

Normaal gesproken wordt cacao op een hoge temperatuur gebrand en gemalen. Hierdoor gaan veel van de bijzondere voedingsstoffen uit de cacao verloren. Doordat Lovechock de cacaobonen niet brandt maar koud maalt, is deze chocolade een natuurlijke bron van flavonoïden. Cacao bevat bijvoorbeeld triptofaan (stressverlagend en zorgt voor een vrolijk gevoel) en fenyletylamine, dat een opgewonden en aantrekkelijk gevoel geeft. Lovechock is vrij van melk, soya en gluten en wordt gezoet met kokosbloesemnectar, dat laag glycemisch is en de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Meng je rauwe cacao dan ook nog met andere superfoods, dan krijg je een chocoladereep die niet alleen lekker is, maar ook nog eens van alles met je doet.

lovechock_collage

Ik ben altijd heel erg blij als Tig thuiskomt, of ik nou wel of geen reep chocolade gegeten heb 😉 Dus of deze reep heeft bijgedragen aan het feit dat ik hem meteen om zijn nek vloog durf ik niet te zeggen. Wat ik wel durf te zeggen is dat ik oprecht heeeeel erg blij word van de repen van Lovechock, en niet alleen van deze smaak.

Benieuwd naar welke smaken er nog meer verkrijgbaar zijn? Bekijk hier de website van Lovechock.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

snickers ijs

Belachelijk lekker Snickers ijs

Een paar weken geleden werd ik door Bosch uitgenodigd bij landgoed de Olmenhorst (dit ken je misschien wel van de lekkere sapjes die ze maken). ...