Weekmenu: 5 heerlijke recepten voor deze week

0
weekmenu

Het idee is om elke week te beginnen met ‘lekker in je vel’ inspiratie. De komende weken houdt dat in dat ik jullie vertel hoe mijn personal training sessies vorderen. Dat wilde ik deze week ook weer graag vertellen, ware het niet dat de agenda’s van Ron en mij niet helemaal op elkaar afgestemd waren en onze sessie dus niet door ging. Bummer =(

Om jullie toch te inspireren – op het gebied van eten dan – besloot ik dat het leuk is een weekmenuutje samen te stellen. Gewoon, met receptjes die je al op Goodfoodlove kunt vinden. Een meatless monday, een snel receptje op de woensdag en de week op vrijdag afsluiten met een te gekke burger. Best een goed idee, toch? Het aller handigste is dat je vandaag je boodschappen voor de hele week kunt doen, en als je een beetje creatief bent en een en ander bewaart, heb je op veel dagen ook nog lunch voor de volgende dag.

De bulgursalade bijvoorbeeld, kan je perfect een dag of 3 bewaren in de koelkast, en zo’n wrap smaakt koud ook heerlijk. Ook de couscous met falafel is perfect geschikt om even te bewaren en de volgende dag op te eten. Als dit geen smakelijke week wordt…!

Om naar het recept te gaan klik je op de roze titels.

Bulgur met geroosterde zoete aardappel, broccoli en avocado

bulgur_zoete_aardappel

Omdat we met z’n allen best íets minder vlees mogen eten – dat is immers goed voor de dieren, het milieu en voor onszelf – is meatless monday een goed, leuk en lekker idee. Er zijn zo ontelbaar veel receptjes waarbij je het vlees niet eens mist, en deze heerlijke (en gezonde!) salade met bulgur, zoete aardappel en avocado is daar een van.

Italiaanse wrap met pesto kip en groenten

italiaanse wrap

Deze wraps zijn een echte allemansvriend, ook omdat je er zo perfect mee kunt variëren. Laat bijvoorbeeld gerust de paprika weg en vervang deze door champignons. Of kies voor een andere soort kaas bovenop, geen probleem!

Super snelle spaghetti met salieboter, zontomaat & witte kaas

spaghetti met salieboter

Dit receptje is zó populair, en ik begrijp ook heel goed waarom. Het staat letterlijk binnen een kwartier op tafel, en het is gewoon waanzinnig lekker. Met een simpele salade ernaast is dit een top gerechtje voor op een dag wanneer je even niet zoveel tijd hebt.

Speltcouscous met falafel, puntpaprika en rucola

speltcouscous

Couscous is een perfecte ‘tool’ om de restjes uit je koelkast op te eten. Je pakt gewoon alle groente die je nog hebt liggen (bijvoorbeeld tomaat, komkommer, courgette, paprika), snijdt het klein en doet het door de couscous. Met wat van die lekkere falafels, en een sausje ernaast heb je zo een prima leftover maaltje op tafel staan.

Te gekke tonijnburgers

tonijnburgers

Vrijdag is echt een dag voor burgers, vind je niet? Deze burgers met tonijn zijn gewoon echt de bom. Ben je niet zo’n fan van tonijn? Probeer dan deze zalmburgers eens.
Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op:

YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: