Winnaar Liebster award!

3

De laatste tijd krijg ik veel leuke mailtjes binnen, maar die van Reny van Mind your Feed vorige maand was wel heel leuk! Zij gaf Goodfoodlove een Liebster award, een digitale prijs die bloggers onderling aan elkaar kunnen ‘geven.’ Het is bedoeld om blogs met minder dan 3000 volgers onder de aandacht te brengen. Ik ben in de tussentijd de grens van 3000 bezoekers gepasseerd, maar ik vond het zo leuk dat ik toch graag mee doe. Dankjewel Reny, ik voel me heel erg vereerd =)

liebster reny

Nog geen twee weken later werd ik verrast met een tweede Liebster award, dit keer uitgereikt door Karlijn en Monique van FoodFriends Forever.  Dit is wat ze schreven:

Kelly krijgt van ons de award vanwege het enorme enthousiasme waarmee zij over eten en drinken schrijft. De heerlijke recepten op haar blog maken het helemaal af!

Een dubbele eer dus, superleuk!

liebster fff

Het werkt als volgt: ik beantwoord 11 vragen van degene die mij de prijs gaf en ik stel 11 vragen aan een blogger die ik weer ga nomineren. Onderaan dit bericht zie je wie dit is, nog even geduld dus 😉

Om jullie niet te vermoeien met 22 antwoorden heb ik zowel van Mind your Feed als van FoodFriends Forever een aantal vragen geselecteerd (zodat het er samen 11 zijn) en beantwoord.

Oke, daar gaan we!

11 antwoorden

 1. Hoe lang blog je al en wat is de reden dat je begonnen bent?: Ik blog sinds 5 juli 2013, precies een halfjaar dus! De laatste jaren interesseer ik me steeds meer voor gezond eten en ik vind het leuk om zelf te ontdekken hoe ik dat het lekkerste kan maken.  Ik ben gek op uit eten gaan, foodevents bezoeken en nieuwe gerechten proberen. Schrijven heb ik ook altijd al leuk gevonden en de wondere wereld van het internet intrigeert me. Tel dat bij elkaar op, plus het feit dat ik het leuk vind om foto’s te maken (moet het nog wat beter leren) en tadaa: Goodfoodlove!
 2. Van wie heb je leren koken? En wie wil jij leren koken? Van internet haha! Mijn moeder kookte vroeger altijd, maar eigenlijk keek ik nooit echt mee. Op een gegeven moment wilde ik het toch echt zelf leren en ben ik ‘gewoon wat gaan doen’. Wat recepten proberen en her en der wat aanpassen, dat is eigenlijk wat ik nog steeds doe, en met heel veel plezier. Ook heb ik nu het geluk dat ik al een aantal keer met zeer ervaren koks heb mogen koken (zoals Robert en Erik) dus daar heb ik zeker veel van opgestoken. Mijn vriend kan al koken, dus hem hoef ik het niet te leren. Misschien mijn kids wanneer we ze ooit krijgen? Dat lijkt me leuk =)
 3. Wat is je familierecept? Mijn moeder maakt de allerlekkerste stoofpeertjes die elk jaar met kerst sowieso op tafel komen, en op verzoek nog vaker. Het recept ga ik proberen los te peuteren om aan jullie door te geven. Dus mam als je dit leest: kom maar door met die heerlijke peertjes 😉
 4. Welk artikel op je blog wordt het meest bekeken? De waanzinnig lekkere kip van Jamie Oliver. Ik snap het wel, het is een heeeerlijk recept!
 5. Welk keukenattribuut ligt al jaren ongebruikt in je keukenkastje? Een citroen uitknijp-ding. Een soort mini tangetje waar met geen mogelijkheid een citroen tussen past, en als je hem er toch tussen krijgt floept ie eruit… Ik doe het dus lekker met de hand 😉
 6. Welk ingrediënt gebruik je liever niet? Suiker. Ik weet wat het met je lichaam kan doen en dat je het ’t beste zo veel mogelijk kan vermijden. Ik kies dan liever voor maple- of rijstsiroop, dadels of oerzoet. Is nog veel lekkerder ook.
 7. Wat betekent eten voor jou? Het eerste wat in me opkomt is gezelligheid; samen in de keuken staan, lekker lang aan tafel zitten met een goed glas wijn erbij. Maar eten betekent ook goed voor jezelf zorgen en gezond blijven. Ik vind het heel leuk om steeds de juiste balans tussen gezond en (heel erg) lekker te vinden.
 8. Wat is jouw grootste keukenblunder? Haha heb je even? Toen ik klein was: een pot nutella met een randje folie er nog aan in de magnetron zetten (gaf een leuk klein vuurwerkshowtje), een boterham proberen te ontdooien om mijn ouders ontbijt op bed te brengen maar niet het verschil tussen de ontdooi- en supersnelopwarmstand kennen, en vaak dingen stuk laten vallen. Nu: ik kan geen melk koken zonder het aan te laten branden, geen idee waarom. En ik heb een keer een blikje tomatenpurree op zo’n manier open weten te maken dat de keuken eruit zag alsof er net een slachtpartij plaatsgevonden had.
 9. Welke muziek staat er op tijdens het koken? Beachboys, ABBA of lekkere soul of motown. Jaja, ik ken m’n (foute =P) klassiekers 😉
 10. Wat is jouw mooiste ervaring met eten/favoriete restaurant? Eten bij een sterrenrestaurant zoals mijn favoriet ’t Nonnetje vind ik altijd heel erg leuk. De hele ervaring van geweldig eten dat prachtig opgediend is, mooie wijnen en goede service vind ik te gek. Maar bij zo’n heerlijke Italiaan als Marco G in Rome eten vind ik ook top. Het ligt een beetje aan de plek en de sfeer. Eten in het buitenland, zodat je echt ‘proeft’ waar je bent vind ik een vakantie altijd extra leuk maken.
 11. Wat zou je graag nog willen bereiken met je blog? De laatste twee maanden lijkt het wel of alles rondom mijn blog in sneltreinvaart gaat: de bezoekersaantallen stijgen, ik krijg toffe uitnodigingen en mag leuke producten uitproberen. Hier wordt ik alleen maar nóg enthousiaster door. Ik zou het te gek vinden als (jaja, cliché maar echt waar) ik kan leven van mijn grootste hobby en dat is bloggen. Maar wat nog altijd mijn belangrijkste doel is: doen/koken/schrijven wat ik leuk vind, en dat anderen dat dan leuk vinden om te lezen en er door geïnspireerd raken.

liebster-award

 

11 vragen

1. Wat vind je, naast bloggen, nog meer heel leuk om te doen?

2. Wat is jouw alltime favourite gerecht om klaar te maken? En om te eten?

3. Welke keukentool is voor jou onmisbaar?

4. Waar ter wereld kan je volgens jou (uit eigen ervaring) het lekkerst eten?

5. Waar haal jij je inspiratie voor recepten vandaan?

6. Wat is het meest smerige gerecht dat je ooit uit je keuken hebt getoverd?

7. Wat zou er op jouw perfecte keukenschort staan?

8. Wat bestel je meestal in een restaurant?

9. Als je met een topkok zou mogen koken, wie zou dat dan zijn? En wat zou je hem/haar vragen?

10. Wat is je favoriete culinaire film?

11. Als jij een gerecht zou zijn, welke was je dan en waarom?

Ennnn the winner is…Keukenliefde! Een hele leuke blog vol met recepten, geschreven door een onwijs leuk stel dat ik laatst tijdens de Aviko x Culy workshop ontmoet heb. Annemiek en haar man vormen met hun 3 jarige dochtertje een druk gezin waarin er toch altijd tijd wordt gemaakt om lekker en vers te koken. Een prachtig voorbeeld!

Heel veel succes met het invullen van de vragen Annemiek.

Misschien jullie nog een vraag waar je heeeel graag een antwoord op wilt? Schroom niet om het aan me te vragen =)

Over de auteur

3 comments

 1. Reny 7 januari, 2014 at 09:52 Beantwoorden

  Gefeliciteerd meid, je hebt het zó verdiend!! Leuk om zo meer over je te weten te komen, en ik gun je van harte dat het allemaal nog mooier mag worden met je blog! <3

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: