Zuid Amerikaanse maïs-avocado salade

2
avocado mais salade
Als ik op vakantie of op reis bent eet ik het liefst lokaal eten. Niet alleen omdat ik dat het allerlekkerst vind, maar ook omdat ik me graag laat inspireren door smaken. In Ecuador (en andere Zuid-Amerikaanse landen) wordt veel maïs en avocado gegeten. Ze smaken super lekker in een salade met bijvoorbeeld tomaat en tortillachips, maar ik bedacht me dat  ik het ook een stuk simpeler kon houden.
Ik ging aan de slag met crème fraîche en wat chili, en bedacht me dat dit heerlijke gerechtje niet veel meer nodig had. Een hoofdmaaltijd is het niet, maar wel een smakelijke side dish naast een goed stuk vlees. Deze maïs avocado salade doet het trouwens ook prima als lunch =D
mais avocado salade

Ingrediënten

Voor 2 personen

100 gr. uitgelekte mais | 1 avocado | 1 el. zure room | 1 el. mayonaise | sap  van 1/2 limoen | 1 tl. chilipoeder | Handje fijn geraspte Parmezaanse kaas | evt. wat rode peper als garnering

Zo maak je het

Meng in een bakje de mayonaise, zure room, het limoensap en chilipoeder. Laat de maïs uitlekken en snijd de avocado in kleine blokjes. Voeg de avocado en maïs samen en roer de saus er doorheen. Voeg nog wat zeezout toe om het geheel op smaak te maken en garneer met een partje limoen en wat rode peper. Caramba wat lekker!
mais avocado salade
Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: