De beste beauty tips voor als je op reis gaat

0
microblading

Al ben ik absoluut niet de beste planner (en dit is een understatement 😉 ) ga ik wel altijd goed voorbereid op reis. Ik kan prima op het allerlaatste moment mijn koffer nog pakken, want mijn kleding is al schoon, al mijn bikini’s liggen bij elkaar en ik heb een la waar ik alle reis goodies zoals mijn paspoort, Privium pas, oordoppen en powerbanks bewaar, zodat ik ze in een keer in mijn tas kan stoppen.

Naar het buitenland gaan betekent voor mij A. aan het werk zijn, en dus een druk programma doorlopen of B. lekker relaxen en bijkomen. Al vind ik het heerlijk om te tutten, wanneer ik naar het buitenland ga vind ik het fijn als alles al ‘gedaan’ is. Dat ik onder de douche vandaan kom, me aankleed (in bikini of een leuke outfit), een kleurtje op mijn lippen doe en klaar ben. De afgelopen jaren heb ik een soort beauty ritueel ontwikkeld dat ervoor zorgt dat ik altijd ready ben om op reis te gaan. Sommige dingen doe ik alleen bij langere, verre reizen en andere ook voor korte trips. Dit zijn mijn beste beauty tips!

Zonnebankje

Een redelijk omstreden onderwerp: zonnebanken. Mijn mening is dat je alles met mate moet doen, en jezelf moet beschermen. Ik ga daarom ook niet vaker dan zo’n 8 keer per jaar, en smeer me altijd in met speciaal product. 

Ik vind het heerlijk om even voor te kleuren (en op te warmen!) onder de zonnebank voordat ik naar de buitenlandse zon ga. Dan heb je vast een vitamine D shot, en is je huid al wat gewend aan de zon. En het staat de eerste dag wat leuker in bikini 😉

Wenkbrauwen shapen/verven/permanente make-up

Wenkbrauwen zijn zó bepalend voor je gezicht: wanneer ze mooi in shape zijn, ziet de rest er ook altijd veel sneller fleeky uit. Ik liet mijn wenkbrauwen altijd waxen/threaden (met touwtjes) en ook kleuren. Als ze mooi strak zijn, kan je het zelf ook goed bijhouden met een pincet en kan je een paar weken vooruit.

microblading

Onlangs zijn mijn wenkbrauwen voorzien van permanente make-up met de microblading techniek. Het komt erop neer dat er haartjes in mijn huid zijn ‘getekend’, en dat mijn wenkbrauwen er dus altijd uit zien alsof ze net super strak gewaxt zijn. Ik wilde het al heel lang, en ik ben serieus ZO blij dat ik het heb. Zie deze voor en na foto en je begrijpt wat ik bedoel

Vanzelfsprekend is dit ook ideaal wanneer je op reis gaat, helemaal als dit voor langere tijd is. Je hoeft alleen de haartjes die erbuiten groeien weg te halen en klaar ben je. Let wel op: na de behandeling mag je de eerste 10 dagen niet in de zon.

Omdat ik er heel veel vragen over kreeg: ik liet mijn wenkbrauwen doen bij Wink Beautybar in Aerdenhout. Mocht je meer informatie willen, iets hierover willen vragen of een mooie korting van me willen ontvangen, laat even een reactie voor me achter, dan antwoord ik je =)

microblading

 

Goede producten mee

Ik vind het belangrijk om mijn huid goed te verzorgen. Er gaat meerdere keren per dag een laag zonnebrand op, een speciale uv spray in mijn haren en ik neem ook altijd een fijne crème mee om mijn huid te verzorgen na een stranddag. Tip: maak een speciaal tasje (zo’n ziplock is het handigste) met de producten erin die je altijd mee wil nemen:

– zonnebrand (ook een speciaal voor het gezicht, het liefst met een hogere factor)

– verzorgende crème (het handigst is een dag/nacht combinatie, dat scheelt weer ruimte)

– remover/cleanser of sponsje

– deodorant 

– tandpasta & tandenborstel 

– shampoo en bodywash bar van Lush (dit is een soort ‘zeepblokje’ en dus geen vloeistof. Heerlijk spul en ook nog eens mega handig meenemen)

Let er op dat deze producten per stuk maximaal 100 ml bevatten, en dat je in totaal niet meer dan een liter in totaal meeneemt in je handbagage. Wanneer je dit tasje altijd klaar hebt liggen, kan het zo je koffer of handbagage in en weet je zeker dat je het nodige bij je hebt.

Simpl skincare deed me hun prachtige travelbag cadeau, waar ongeveer alles in zit wat je nodig hebt: spf, crème, cleanser, reinigingssponsje voor je gezicht (wat een fijn ding!), xxx Deo steen en een droogshampoo in poedervorm. Het zit in een mooie en handige transparante ziplock, waardoor hij helemaal ready to go is.

Gellac op je nagels

Vroeger nam ik op vakantie graag uren de tijd om mijn nagels te lakken, maar dat was niet altijd even handig. Nagellak wordt namelijk heel stroperig wanneer het heet is, en na een paar stranddagen zit het er echt niet meer mooi op. Dat betekent dat ik dus ook nagellak remover moest inpakken, wat ik dan vaak weer vergat en 2 weken met armoedige nagels liep. Not so cool.

Sinds een aantal jaar heb ik gellac helemaal ontdekt: het is een soort nagellak die uithardt onder een lamp, en daarom zo’n 3 weken mooi blijft zitten. Geen gedoe met nagellak meenemen dus, maar de hele vakantie mooi gelakte nagels. In de zomer kies ik graag voor een licht kleurtje zoals mintgroen. Wat ook super tof is: wit met mermaid effect. Zo goed als alle nagelsalons bieden ook gellac aan. Treatwell is een goede tool hiervoor, dan kan je zoeken op treatment en plaats: link. Tip: wanneer je het eraf wilt halen, ga dan ook weer naar de nagelsalon. Als je zelf gaat klooien maak je je nagels stuk (been there, done that).

gellac

 

Wimper extensions

Dit vind ik serieus de uitvinding van de eeuw: wimperextensions. Als ik naar het strand ga draag ik geen spatje make-up. Heerlijk even, maar je hebt wel een klein beetje een blote-billen gezicht. Nu is dat beter dan panda-ogen na een duik in het zwembad of de zee, maar toch. Voordat ik op reis ga, ga ik altijd even langs Suus (van Wink, net als de wenkbrauwen) voor een nieuwe set wimpers. De haartjes worden een voor een op je eigen wimpers geplakt, en vallen uit op het moment dat je eigen wimpers ook uit zouden vallen. Het ziet eruit alsof je mascara op hebt die je wimpers mooi volumineus doet krullen en het allerbeste is: je hoeft er niks voor te doen! Het scheelt me echt veel tijd, en ik vind het fijn dat ik er de hele dag net even wat meer ‘af’ uit zie dan zonder mascara. Het vlekt niet, loopt niet uit en zit de hele dag hetzelfde, echt ideaal!

 

Lip kleurtje / zonnebrand

Dit heb ik de hard way moeten leren: ik smeer altijd alles in, maar vergeet daarbij mijn lippen. Niet slim, aangezien ze dan gigantisch droog worden en buiten het feit dat het niet lekker voelt, ziet het er ook niet mooi uit. Je kunt kiezen voor een gewone lippenbalsem met factor 30 (die van Ultrasun vind ik fijn), maar bepaalde merken hebben ook lipstick met spf. Bourjois heeft hele mooie sticks (een soort dik potlood), met spf die een mooi kleurtje en subtiele glans aan je lippen geven. Lipstick is wat too much naar het strand, dus dit is perfect, en het verzorgt en beschermt je lippen ook nog eens. 

Waxen

Hier moet je even van tevoren mee beginnen, maar dan heb je ook wat. Je kunt natuurlijk elke dag met een scheermes in de weer voor gladde pootjes, maar waxen is zó veel chiller. Wanneer je het het hele jaar rond doet hoef je voor je reis nergens over na te denken, maar anders zou ik zo’n 2 maanden van tevoren beginnen. Ik ga graag naar The Wax Bar, zij gebruiken geen strips maar supreme wax. Dit pakt alleen je haartjes mee en irriteert de huid niet waardoor het minder pijnlijk is en je huid minder rood wordt. Wanneer ik al een keer heb gewaxt, en ik ga voor mijn vakantie nog een keer heb ik 3 weken geen omkijken naar mijn benen. Top!

Heb jij nog goede beauty tips die absoluut niet mogen ontbreken in dit stuk? 

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

chocoladekoek

Reuze Chocolade Crinkle Koek

Ik ben gek op koekjes en helemaal op chocolade crinkle koekjes. Knapperig van buiten en lekker fudgy van binnen. Laatst zag ik op het YouTube ...