Kerstvoorgerecht: carpaccio bonbon

0
carpaccio bonbon

Met sommige klassieke gerechten moet je vooral niet teveel klooien, maar andere zijn perfect geschikt voor een kleine twist. Carpaccio bijvoorbeeld, kan je op de bekende manier serveren, maar je kunt er ook net even wat leukers van maken.

Kerst is hét moment om lekker uit te pakken. Een stijlvol gedekte tafel, mooi servies en gerechtjes die je mooi opmaakt. Dat is in het geval van deze carpaccio bonbons niet zo moeilijk: die zien er al snel uit om op te eten. We houden het simpel: de bonbons hebben niet al te veel poespas nodig om lekker te zijn.

carpaccio bonbon

Dit receptje ontwikkelde ik voor mijn leuke samenwerking met JOZO zout. Ik wilde gaan voor een gerechtje waar het zeezout niet de hoofdrol speelt, maar wel een speciale touch geeft. Dat is goed gelukt! Door het bovenop de carpaccio te strooien ziet het er niet alleen mooi uit (een beetje zoals sneeuw), maar geeft het ook een heerlijke, hartige bite.

Dit heb je nodig

Koekenpan | kommetje | mooie bordjes en/of amuselepels

Ingrediënten

Voor 4 bonbons

1 verpakking carpaccio

Zakje gemengde sla

Handje pijnboompitjes

Verse pesto

Truffelmayonaise

Parmezaanse kaas vlokken

1 tl grof zeezout

Verse peper uit de molen

Olijfolie

Tip 1: In plaats van rundercarpaccio kan je ook gerookte zalm carpaccio gebruiken. De pesto smaakt er lekker bij, maar kies in plaats van truffelmayo dan voor citroenmayonaise.

Zo maak je het

Rooster de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Scheur de sla wat kleiner en meng het in het kommetje met wat olijfolie, verse peper en zeezout.

Leg een plakje carpaccio neer, leg er wat sla op en leg er dan nog een plakje carpaccio op. Vouw de randjes om en vorm een balletje.

Leg het balletje op een bordje of amuselepel en stooi hier wat kaas, pijnboompitjes en zeezout overheen. Maak af met een klein schepje truffelmayonaise of pesto.

Tip 2: het is ook leuk om een hele schaal hiervan te maken, als hapje. Het staat erg leuk, en je gasten kunnen kiezen of ze pesto of truffelmayo on top willen.

carpaccio bonbon

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met JOZO

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: