Thúskomme >> Fries geïnspireerd restaurant in Amsterdam-Oost

1
Thúskomme Amsterdam Indische Buurt Interieur

Bar-restaurant met een Fryslân touch in Amsterdam Oost, daar wilde dit nieuwsgierige meiske het fijne van weten. Ook al woon ik zelf al jaren achter de Javastraat en dacht ik m’n buurt toch redelijk op m’n duimpje te kennen, was Google Maps voor even m’n beste vriend op weg naar Thúskomme Amsterdam. Hidden gem misstaat deze nieuwkomer dan ook zeker niet. En eerlijk, ergens houd ik daar zo van. Geen zien en gezien worden, gewoon een relaxte plek aan het Ambonplein midden in de Indische buurt. There we go!

Amsterdam X Fryslân 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: soms ben ik best wel klaar met de niet al te spannende tosti’s, eggs Benedits, en Caesar salads (*gaap*). Tuurlijk op z’n tijd best lekker, maar hé wakey-wakey Amsterdam, er is zoveel meer appetijtelijks te bieden. En dan opeens heb je daar het Fries geïnspireerde Thúskomme, halleluja! De drie Friese musketiers Maarten, Jurjen en Joost willen je kennis laten maken met al het verrassend, authentiek lekkere eten dat het hoge noorden te bieden heeft. Zo tof, al het eten komt direct van de boer vandaan. Dat levert mooie verhalen aan tafel op kan ik je vertellen. Voor zover mogelijk halen ze de verse ingrediënten uit het ‘land’ van Doutzen Kroes en het fierljeppen, puur omdat er zoveel lekkers vandaan komt waarin zij geloven en wat wij Randstadse stedelingen simpelweg niet kennen. Af en toe maken ze een uitstapje, en zal je ook producten van lokale boeren op de menukaart terugvinden. Denk bijvoorbeeld aan de pickles van de Lepelboom Amsterdam, nog zo’n mooie, persoonlijke story behind the brand!

Vleugje Fryslân cuisine in Oost

Juist daar waar Amsterdam al zo lekker multiculti is, past deze newbie perfect als je het mij vraagt. Gelegen op een rustige plek waar je de hectiek van de stad kan laten voor wat het is. Niet voor niets Thúskomme, want ja dat fijne, ongedwongen thuiskomgevoel had ik hier dankzij de hele laidback setting en het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-personeel. En dan heb ik het nog niet over het eten, want man man het was me lekker. Verwacht authentieke, seizoensgebonden Friese gerechten zoals pake en beppe ze kennen afgetopt met een eigentijdse twist. Van Friese borrelplank met ambachtelijke producten tot…Fryske sûkerbôlle en Frysamisu. Hoewel de avondkaart niet heel uitgebreid is, zit er altijd wel iets voor je tussen. Zo niet, dan denken de heren graag met je mee, no worries. Liever alleen een biertje doen? Ontdek dan een van de vele Friese varianten. Kenden ze stuk voor stuk niet, maar super leuk om iets nieuws te proberen. Verder wil ik er niet teveel over verklappen. Dit is namelijk zo’n betaalbare spot die echt een plek op je food bucket list verdient.

P.s. Houd je van cultuur? Thúskomme Amsterdam geeft ondernemers, buurtbewoners en creatievelingen regelmatig een podium om hun zegje te doen. Houd ze in de gaten.

Cheers,

Sharmaine

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

1 comment

  1. Wil Post 22 juni, 2018 at 11:11 Beantwoorden

    Voor het eerst heb ik gisteren Fries bier gedronken en ik wist niet eens dat dat bestond. Een bezoek aan Thuskomme is echt een aanrader. Gezellig, lekker en echte Friese spreuken. Goed om dit te delen.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

good news

Good News #7

Er is weer heel veel good news deze week! Op gebied van eten, maar ook van reizen & fashion. Lees je mee? Stijlvol reizen met ...