Zoete aardappel en bloemkool uit de oven met knoflook & rozemarijn

0
Bloemkool zoete aarappel

Eindelijk, eindelijk heb ik weer een keer zelf in de keuken gestaan! Omdat ik voor mijn werk voornamelijk buiten de deur eet, gebeurt dit bijna nooit meer. Nu ging ik voor mijn samenwerking met Lidl wat lekkere herfstproducten halen, en besloot ik meteen maar enthousiast m’n hele mandje vol te gooien en een lekker nieuw recept te bedenken.

Ik weet niet hoe het ineens komt, maar ik heb dit jaar zo’n zin in de herfst! Gezellig en warm binnen, lekker eten en een goed glas wijn erbij. Ik denk dat het komt omdat de herfst niet teleurstelt (zoals de zomer wel gedaan heeft). Echter: in de herfst verwacht je al dat het rotweer is. Als ik dan al die mooie producten zie liggen, beginnen mijn handen te kriebelen.

Omdat ik graag eens een nieuwe combinatie wilde uitproberen, ging ik voor zoete aardappel en bloemkool. Ik gaf er een frisse touch aan door citroen en rozemarijn toe te voegen, en voor extra smaak een teen knoflook. Lekker dat het werd! De ene dag at ik het zo, en de volgende dag bakte ik er een heerlijk hertenbiefstukje bij. Toen heb ik lekker even een partijtje zitten genieten in m’n eentje, en ik hoop natuurlijk dat jij dat ook doet =)

Bloemkool zoete aarappel

Dit heb je nodig

Oven op 180C | bakplaat bekleed met bakpapier | schaaltje

Ingrediënten

1 grote zoete aardappel

1/2 krop bloemkool

1 rode ui
1 teen knoflook
1 takje rozemarijn
Sap van 1/2 citroen
6 el olijfolie
Peper & zout uit de molen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180C. Boen de zoete aardappel goed schoon en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de rode ui in 8 stukken.

Meng de olijfolie in een schaaltje met de uitgeperste knoflook, citroensap en fijngehakte rozemarijn.

Verdeel de zoete aardappel, bloemkool en ui over de bakplaat en hussel hier het olie/rozemarijnmengsel doorheen. Zet de bakplaat zo’n 25 minuten in de oven (tussen de 20 en 30 minuten, houd het in de gaten om te checken of de zoete aardappel al gaar is).

Schep alles tussendoor minimaal 1 keer om.
Eet smakelijk!
Bloemkool zoete aarappel

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

virgo wine

Toffe wijn van Virgo

Een tijdje terug ontving ik een mailtje van Diogo, een Portugese man die naar Nederland kwam om zijn wijn te presenteren. Hij vroeg of ik ...