Restaurant Box Sociaal Amsterdam >> Waar twee foodculturen elkaar meeten

0
Restaurant Box Sociaal Amsterdam Oost

De ene nieuwe hotspot wordt met veel bombarie geopend, de andere newbie schreeuwt het vanaf moment #1 iets minder van de daken. Box Sociaal Amsterdam valt in deze laatste categorie. Opeens ontpopte daar op het hoekje tegenover Artis deze Australia meets The Netherlands spot. En ik moet zeggen dat dit gebied steeds meer flair begint te krijgen, tof om te zien. Want waar eerst alleen ras-Amsterdams Café Koosje en Chinees restaurant New Happy Corner (briljante naam trouwens) de culinaire scepter zwaaiden, komen daar steeds meer hotspots bij. Ik nam samen met m’n +1 de proef op de som, komt ie!

Box Sociaal Amsterdam: Australië X Nederland

Stories behind brands, ik houd ervan. Zo ook het verhaal van de Australische vrienden Alex Than Aye (28) en Yudhi Srinivasan (29). Na jaren van reizen, zijn ze verliefd geworden op de Nederlandse cultuur en zijn ze hun eigen all-day resto onlangs begonnen. En je zou het misschien in eerste instantie niet bedenken, maar foodtechnisch blijken we nogal matchy te zijn. Zoals Alex zegt: ‘Bij Box Sociaal Amsterdam proberen we een aantal fantastische overeenkomsten te benadrukken. Multiculturalisme is een voorloper voor beide landen, en onze affectie voor de verschillende, inspirerende culturen zijn van groot belang voor ons. Ons eten, drinken en design komen hier allemaal uit voort.’ En wat wij volgens de heren ook met de Aussies gemeen hebben, is dat wij ernaar streven om te doen wat het beste is – het beste voor de gemeenschap, voor het milieu, en gewoon doen wat goed is!

We streven naar een cultuur van acceptatie, tolerantie en liefde

What to expect @ Box Sociaal Amsterdam

Dag in dag uit zijn ze bij Box Sociaal Amsterdam van 9:00 tot 23:00 up and running. Dat betekent ontbijt-, brunch-, lunch-, diner- en borrelproof met een Aussie-Dutchie twist, dikke like! Begin met een macademia muesli, bondi bowl of wat dacht je van de ‘world famous stroopwafel waffle’. ’s Avonds was het er ook goed vertoeven, kan ik je vertellen. Wat me vooral positief opviel was de gastvrijheid, en de originele menu- en drankkaart. Echt eens iets anders (ook qua presentatie) dan anders, en alsnog voor een ieder wat wils.

We trapten af met gegrilde groentjes en hummus. Hoezo niet aan je vitamines kunnen komen tijdens uit eten gaan haha. Vervolgens kozen we voor een portie vlees. Wederom merkte ik dat er met kwalitatief goede ingrediënten wordt gewerkt. Wel jammer dat m’n kippetje en maïskolf zo zwart zagen. Tuurlijk kan je het meeste er vanaf schrapen, maar toch…voor mij was het iets too much. Waar ik normaal negen van de tien keer echt nog wel een plek over heb voor mijn favo gang, kon een dessert er niet meer in. Hè wat vervelend zeg dat ik nog eens terug moet voor hun stroopwafel waffle met witte chocolademousse(*wink*). Verder nog een aandachtspuntje: als het volgeladen druk is, is het een behoorlijk lawaaiig geheel. De een z’n ding, de ander is er minder van, just sayin’. 

En tot slot wat ik altijd heel fijn vind, is dat ze bij Box Sociaal Amsterdam niets zomaar weggooien. Duurzaamheid hebben ze hoog in het vaandel staan, thumbs up guys! 

Outfit inspiratie

Nét even wat meer aandacht aan je outfit geven wanneer je buiten de deur eet; het blijft leuk. Op deze toffe spot past een relaxte outfit: Een oversized sweater boven een jeansshort zorgt voor een stoere maar ook vrouwelijke look. De hippe leopard enkelboots van Sacha maken het helemaal af. Hoe cool zijn ze?! En niet alleen leuk voor het najaar dus, maar ook perfect voor de zomer onder een rokje =)

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: