Nacarat Amsterdam >> Fine dining rooftop restaurant van Ron Blaauw

0
Interieur Restaurant Nacarat Amsterdam

De status ‘newbie in town’ zijn ze inmiddels ontgroeid, maar boy o boy wat nam ik laatst graag de proef op de som bij Nacarat Amsterdam. Ongeveer een half jaar up and running, dus verwachtte ik een geoliede horecamachine. Die verwachting werd in het kwadraat werkelijkheid. En wat ik je in het artikel over Thúskomme al vertelde, ben ik op z’n tijd echt zo toe aan iets anders qua food. Herkenbaar? Dan ga jij héél blij worden van de Midden-Oosterse keuken van Nacarat Amsterdam met haar trendy Tel Aviv-stylo.  

Nacarat, alles behalve eenheidsworst

Dat je maar één keer een eerste indruk kan maken, snappen ze bij rooftop restaurant Nacarat Amsterdam op de vijfde verdieping van Hudson’s Bay als geen ander. Eerst ga je links van het warenhuis een in eerste instantie ietwat smoezelig steegje in waar 1001 nachtklanken je begeleiden naar de rijkgekleurde entree met gouden liften. Binnenkomer hoor, douze points. En dan gaan de liftdeuren open. Zie een on fleek interieur en uitzicht waar je een keer extra met je ogen voor wil knipperen. HIP Studio heeft er weer een meesterwerk van gemaakt wat je het liefst wil CTRL-V’en voor thuis. Totaal niet te vergelijken met de andere top toko’s van mister himself, Ron Blaauw.

Midden-Oosterse shareable lunches en diners

Bij Nacarat Amsterdam ontdek je unieke gerechten die gebaseerd zijn op de Midden-Oosterse en Griekse keuken. Cuisines die bekend staan om hun sharing-principe, kleine dishes om gezellig samen van te happen. En ben je daar niet zo van, dan prik je toch lekker een vorkje in je eigen bestelde mini-gerechten? Lunchen doe je met onder meer pita’s en buddha bowls, borrelen en dineren kan je met frisse souvlaki tot taco’s met geitenshawarma, gerookte zoete aardappel en lamskoteletten, ge-nie-ten!

Zoveel onbekende ingrediënten. Maar hé laten ze daar nou een ware culinaire woordenlijst voor opgesteld hebben. Vega’s en vegans, jullie kunnen hier ook zonder twijfel losgaan met een kleurenpalet aan groenten, kikkererwten en tig hummussoorten. Mocht je nou beretrek hebben, dan zou ik je aanraden voor het 1001 flavours menu te gaan. Dan dompel je jezelf totaal onder in de wondere wereld van het Midden-Oosten. Tel daar de chique, maar niet té chique ambiance en oprecht gezellige, professionele bediening bij op, en ik weet 100% zeker dat je met een glimlach van oor tot oor de deur uitloopt.

‘It’s better to taste something once, than to hear about it a thousand times.’ Enige ieniemienie puntje van aandacht is de muziekstijl. Ik vond het matchy met het concept, m’n lieve +1 werd er kriebelig van. Haha, smaken verschillen gelukkig! 

Live the day, feel the night bij Nacarat Amsterdam.

Cheers,

Sharmaine

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: