Zo blijf je fit op kantoor (en zet je 10.000 stappen per dag) >> 7-stappen plan

0

Ben jij ook al verslaafd aan je fitbit of stappenteller? Ik vind het dus onwijs interessant om aan het einde van de dag te zien hoeveel ik heb bewogen. In het weekend en tijdens mijn wekelijks rondje Vondelpark haal ik de minimaal aanbevolen 10.000 stappen per dag met gemak. Alleen op kantoordagen, als ik de hele dag achter mijn laptop zit, is het resultaat soms teleurstellend laag.

Tijd voor verandering dus! Want geloof mij, ook met een zittend beroep is 10.000 stappen zetten makkelijker dan je denkt. Een rondje om, een trap op en af. Zolang je maar beweegt is het eigenlijk al goed.

Dat sporten en gezond eten hand in hand gaat vinden ze bij eazie ook. Dit healthy restaurant heeft nu een Summer Fit Challenge (klik op de link voor meer informatie) waarbij je € 2 korting krijgt op een maaltijd als je op je fitbit, iPhone gezondheid app of stappenteller aantoont dat je die dag of de dag ervoor 10.000 stappen hebt gezet. Superleuke actie, maar hoe zorg je er nu voor dat je met een zittend beroep ook die 10.000 stappen haalt?

1. Ga wandelen na de lunch

Ok, wandelen klinkt inderdaad een beetje oma, maar het heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste: je krijgt mooie billen, je zweet niet (of weinig), je lichaam maakt vitamine D aan en het kost helemaal niks. Dus hup, vooruit met die benenwagen en de pas erin.

Wandelen wordt nóg leuker met kat 😉

2. Haal een gezonde lunch

Bewegen is key. Dat is duidelijk, maar gezond eten is net zo belangrijk en helemaal niet saai. Ga tijdens je lunchpauze naar buiten om een healthy maaltijd te halen. Want: extra stappen.  Bij eazie haal je een snelle, verse en gezonde to-go lunch. Op hun menukaart staat precies aangegeven hoeveel calorieën elke maaltijd bevat. Naast wokmaaltijden, wraps, smoothies en salades verkopen ze bij eazie nu ook 3 verschillende soorten poké bowls. De poké bowl met verse zalm en avocado is mijn lievelings.

3. Begin een stappenteller challenge

Daag jezelf en je collega’s uit met een stappenteller challenge. De collega die op vrijdag de meeste stappen heeft behaald wordt bijvoorbeeld getrakteerd op een gratis lunch.Wat ik wil zeggen is: beloon jezelf en elkaar. Bewegen moet leuk zijn!

4. Zoek een sportbuddy

Geef je samen met collega’s op voor een sportwedstrijd. Het is een leuke manier om elkaar te motiveren en je zult merken dat het vanaf dat moment tijdens koffiepauze en lunchbreak ineens gaat over nieuwe hardlooprecords, eiwitpoeders en trainingsschema’s. Moedig elkaar aan en sleep elkaar door de dipjes heen.

Ontbreekt het je aan motivatie? Regel dan samen met je collega’s een personal trainer direct na werktijd. Door je plichtsbesef zul je minder snel afzeggen en voorkom je dat je moe op de bank ploft en daar de rest van de avond blijft.

sapje

5. Bellend slank worden

Heb je nog wat meters te gaan aan het einde van je werkdag? Ga dan wandelen terwijl je telefoneert. Tijdens een telefoongesprek van 10 minuten loop je al gauw 1000 stappen. Slenteren is ook toegestaan. Windowshoppen overigens ook.

6. Loop een blokje om (of parkeer de auto verder weg)

Voor iedereen die met de bus, metro of tram naar het werk gaat heb ik als tip om een halte eerder uit te stappen. Ga je met de auto parkeer dan niet voor de deur, maar een straat verderop.

7. Voorkom cravings

Zeg eens eerlijk, ben je ook zo iemand die om 4 uur op zoek gaat naar een snoeppot of chocoladereep? Zorg dat je voorbereid bent op deze cravings door thuis gezonde snacks mee te nemen. Snoeptomaatjes, ongezouten nootjes of edamame boontjes zijn gezonde guiltyfree snacks en makkelijk mee te nemen.

En heb je aan het einde van de werkdag die 10.000 stappen al gezet, of juist weinig tijd omdat je nog door moet naar de sportschool? Laat eazie dan een gezonde maaltijd bezorgen bij jou thuis, op je werk of juist bij de sportschool voor na je workout!

Op de fiets naar je werk, dan begin je al goed!

Zet een grote kan water en verse munt op je bureau en probeer minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Water is niet alleen gezond, het zorgt er ook voor dat je vaker naar de wc moet. En dat betekent weer stappen erbij op je stappenteller. Ha!

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen dat zelfs met een zittend beroep er genoeg opties zijn om te bewegen. Heb je zelf nog een briljante tip laat dan een reactie achter in de comments.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met eazie.

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: