Bye keuzestress, hello Pimmr

0
pimmr

Waar gaan we vanavond eten? Gooi deze vraag in een Whatsapp groep en een uur later heb je 148 ongelezen nieuwe berichten. De een wil een snelle hap en de ander een diner in stijl. Herkenbaar? Door Pimmr zijn deze discussies overbodig, want de app geeft suggesties welk restaurant het beste bij jouw gezelschap past.

Hoe het werkt? Heel simpel. Iedereen vult zijn locatie in en selecteert een gerecht, keuken of sfeer en het budget. Op basis van deze gegevens wordt een restaurant geselecteerd waar iedereen blij van wordt. De app bestaat al een tijdje, maar kon maar voor één persoon een aanbeveling geven. Uiteten gaan doe je zelden alleen, daarom is de app uitgebreid met een groepsservice.

Pimmr had mij uitgenodigd om deze nieuwe functie te testen. Van tevoren moest iedereen van de groep een vragenlijst invullen en Pimmr selecteerde in het geheim een restaurant dat bij ons zou passen. Een uur van tevoren kreeg ik de straatnaam van het restaurant door op mijn telefoon. Superleuk, want ik ben gek op verrassingen!

the lobby

Het restaurant deed mij aan de buitenkant denken aan een suf kantoorpand. Denk: grauw, grijs en beton, maar toen ik naar binnen liep viel het op zijn plek. Het exterieur is doorgetrokken naar het interieur met dezelfde 70’s look met leren fauteuils, planten en zelfs schrootjes op de muur. Het restaurant bestaat uit één grote ruimte, maar vanwege het warme licht en de indeling oogt het niet kil. Mocht jij je afvragen waar ik was: Ik stond in The Lobby in Amsterdam-oost.

The Lobby is net geopend en onderdeel van hotel V. Misschien komt de naam je al bekend voor, en dat kan kloppen want ze hebben ook een andere vestiging op het Nes in Amsterdam. Daar had ik al eerder heerlijk gegeten, dus dat belooft veel goeds. Met deze nieuwe stek maken ze mijn verwachting meer dan waar. Het interieur, het menu en het exterieur sluit perfect op elkaar aan. Ik word zo blij van een horecaconcept dat goed is uitgedacht. Op het menu staan klassiekers zoals rundertartaar, sukade en griesmeelpudding maar met een 2016 twist.

the lobby

Ondanks dat we met 20 personen waren, kregen wij geen groepsmenu en mochten wij van de kaart bestellen. Vind ik fijn. Bij elke gang bestaat de keuze uit drie gerechten – vis, vlees of vegetarisch – dus voor iedereen zit er iets lekkers tussen. Het eten was heerlijk, de borden zijn mooi opgemaakt met oog voor detail en de bediening is vakkundig. Wat wil een mens nog meer?

De Pimmr app heeft zijn belofte echt waargemaakt, want iedereen heeft een topavond gehad! Ellenlange Whatsapp berichten en keuzestress zijn vanaf nu overbodig. Door de app heb ik een nieuwe hotspot ontdekt waar ik anders minder snel naartoe was gegaan, maar waar het goed vertoeven was.

ipimmr

Alle iPhone gebruikers kunnen de app gratis downloaden. Een Android-versie is in de maak.

Over de auteur

Redactie - Jantine

Jantine is - zoals het een echte foodlover betaamt - gek op alles wat met eten en drinken te maken heeft. Daardoor is ze altijd op de hoogte van de laatste foodtrends, de nieuwste restaurants en de lekkerste recepten. Zelf staat ze ook het liefst in de keuken om een nieuw gerecht uit te proberen. Naast koken en uit eten gaan is ze gek op reizen, fitness en hardlopen.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

griekse moussaka

Griekse moussaka

Griekenland; het land van de honderden eilandjes, schilderachtige witte stadjes met blauwe daken en natuurlijk het lekkere eten. Tijdens mijn vakantie in Santorini kon ik ...