Nutella bladerdeeg vlechten met pecannoot

3
nutella bladerdeeg

Het lijkt wel of Nutella de laatste tijd helemaal hot is: je ziet het overal voorbij komen en de hashtag #nutella is op Instagram meer dan 6 miljoen (!!) keer gebruikt. Ik had het eigenlijk nooit in huis tot ik voor de feestdagen een gigantische Nutella pot met die eruit ziet als een pinguïn opgestuurd kreeg. Eerlijk: hij is een aantal maanden dichtgebleven. Maar toen hij een aantal weken geleden open ging was het hek van de dam: dat spul is gewoon heel erg lekker! Ik ben niet bepaald een hipster maar ik moet toegeven dat ik ook gezwicht ben voor deze hype 😉 Als ik iets lekkers ontdek wil ik het delen, en dat is precies wat ik ga doen met deze fantastische, super makkelijk te maken Nutella-pecannoot-kokos vlecht.

Untitled

Dit heb je nodig:

Oven op 180 C | bakpapier | snijplank

Ingrediënten: (voor 4 vlechten)

4 velletjes bladerdeeg | 2 flinke eetlepels Nutella | 12 pecannoten | een flinke hand kokos flakes (of schaafsel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180C. Het is handig als je, voor het vlechten van het deeg, een snijplank gebruikt waar niet te veel aan blijft plakken. Laat het bladerdeeg even ontdooien en leg ze dan met de plakkant naar beneden op de plank. Snijd ze per kant zo’n 4 a 5 keer in, maar laat in het midden zeker 3 centimeter vrij. Smeer flink wat Nutella in het midden en leg hier 3 pecannoten op. Maak af met wat kokos flakes. Nu gaan we vlechten! Pak het bovenste reepje rechts en leg deze schuin naar beneden, over de inhoud heen. Doe vervolgens hetzelfde aan de linkerkant, en dan weer rechts, links, tot er een soort vlecht ontstaat. De laatste vouw je een stukje naar binnen. Het lijkt dus op een vlecht, maar eigenlijk leg je gewoon elke keer reepjes bladerdeeg over elkaar heen.

nutella bladerdeeg

Leg wat bakpapier op het rooster en leg de vlechten er voorzichtig op. Nu gaan ze zo’n 10 minuten de oven in. Kijk daarna goed: zijn ze nog bleek? Dan mogen ze er nog even in. Zijn ze mooi goudbruin? Dan zijn je heerlijke choco vlechten klaar!

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: