5x cranberries in de hoofdrol

0
cranberry

Terwijl Kelly aan het genieten is op een bountystrand op Bali, mag ik een stukje schrijven voor op haar blog. Een eer, maar vooral onwijs leuk om te doen. Ben je op zoek naar een lekker cranberry recept? Lees dan snel verder!

Maar, wie ben ik eigenlijk? Ik ben Ianna, en schrijf op beginspiration.nl over eten. Hier deel ik mijn recepten, tips, bevindingen en uitdagingen. Gezond eten is voor mij belangrijk, en met mijn blog wil ik laten zien dat dit echt niet moeilijk hoeft te zijn. Met een paar mooie, verse en eerlijke ingrediënten kun je een heerlijke maaltijd maken.

Cranberries

Nu de winter echt is begonnen en met kerstmis in het vooruitzicht, merk ik dat mijn cravings met het seizoen mee veranderen. Bij de winter denk ik gelijk aan stevige maaltijden, dampende stoofpotten en soepen en natuurlijk groenten en fruit uit het seizoen. Nu ben ik de laatste tijd helemaal fan van de gezonde cranberry. Dit knalrode, maar vooral friszure, besje kun je gemakkelijk in je recepten verwerken. Vandaag deel ik met jullie vijf recepten waar dit mooie rode besje de hoofdrol speelt. Welke is jouw favoriet?

Cranberry kokos granola

cranberry-granola-2

Ik begin mijn ochtenden graag met granola, lekker met yoghurt en veel vers fruit. Dit gezonde ontbijtje, met een lichte crunch, geeft mij genoeg energie om de ochtend door te komen. En, doordat ik gedroogde cranberries gebruik, kun je het recept eigenlijk het hele jaar door maken.

Chocolade repen met quinoa, pistache en cranberry

IMG_62301

Het recept voor deze zoete chocolade repen is erg populair in huize Beginspiration. Het is eigenlijk een gezondere variant van de chocolade fudge die ik vroeger maakte (denk bergen suiker!). De grootste grap is: eigenlijk vind ik dit recept nog veel lekkerder.

Cranberry compote

IMG_9197

Een echte kerst klassieker; die eigenlijk altijd met Kerstmis bij ons op tafel staat. Het past goed bij wild, kalkoen, maar ook kaas en door de havermout (bekijk ook het volgende recept). Daarbij is compote een van de makkelijkste dingen om te maken en daarbij heel goedkoop, want je hebt maar een handvol ingrediënten nodig.

Havermout met cranberry compote

IMG_9205

Heb je een restje cranberry compote over? Roer dan een eetlepel door je havermout ontbijt. Het friszure van de cranberry past perfect bij de romige havermout. Kom maar op met die kerstwandeling, of uitwaai sessie op het strand. Met dit ontbijtje, kun je alles aan.

Scones met cranberry en sinaasappel

cranberry

Ik grap soms dat ik in het verkeerde land ben geboren. Sinds ik klein ben houd ik van de Engelse keuken. Ja, echt. Van een full English breakfast tot de perfecte scone met clotted cream en jam. Nu kun je voor een klassieke smaak gaan, maar met de kerst voor de deur besloot ik te experimenteren met een nieuwe smaak: cranberry, sinaasappel en korianderzaad. En dat experiment lukte goed! Vind je korianderzaad een stap te ver? Dan kun je die natuurlijk weglaten.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

dag van de duurzaamheid

EVENT | Dag van de duurzaamheid

Op 10 oktober was het voor de zesde keer ‘Dag van de Duurzaamheid’. Door heel Nederland vonden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en ...