HOTSPOT | Spaanse sferen in Lelystad: Las Tapas

2

Op het moment dat er een nieuwe zaak in Lelystad opent wil ik er meteen eten en hoop ik dat het leuk en goed is, en dat anderen dat ook vinden. Vergeleken met andere steden van dezelfde omvang hebben we relatief weinig goede horeca dus ik hoop altijd dat nieuwe zaken blijven bestaan, om het aanbod wat groter te maken.

Untitled

Las Tapas is absoluut zo’n zaak die ‘we’ goed kunnen gebruiken. Het sfeervol ingerichte pand bevindt zich in de Bataviahaven, naast De Rede. Afgelopen vrijdag wisten we met 4 personen het laatste tafeltje te bemachtigen: tapas time!

Untitled

De mannen werden enthousiast van alle vleesgerechten op de kaart en begonnen druk te schrijven (ze hadden inmiddels een kladblokje van de serveerster ontfutseld  omdat het te veel was om te onthouden). Toen we een lijst met 11 gerechtjes overhandigden aan de dame die ons hielp werd ons verteld dat we dit waarschijnlijk niet op zouden krijgen, zoveel zou het zijn. Oké, beginnen met de helft dan maar. Het duurde vrij lang voor dat we iets geserveerd kregen, maar dit was niet echt storend omdat we inmiddels wat brood hadden en gezellig zaten te kletsen. Later op de avond maakte het personeel nog excuses voor het wat lange wachten: de keuken kon het lastig allemaal bolwerken. Het was ze direct vergeven 😉

Untitled

We begonnen met de (super goede) calamaris, wat smakelijk gekruide kipspiesjes en gamba’s al ajillo die zo lekker waren dat we meteen nog meer bestelden. Meer bestellen was sowieso nodig, want de porties waren vrij klein en gek samengesteld: spiesjes en balletjes gingen per 3 stuks terwijl we met 4 waren.

Untitled

Verder aten we lekkere patatas bravas, champignons gestoofd in sherry, garnalenspiesjes, ossenhaasspiesjes en kleine rundvleespasteitjes. De albóndigas vielen wat minder in de smaak, de balletjes en de tomatensaus smaakten erg sterk naar houtskool. Bij een eerste blik op de kaart was ons oog al op de Ibericoham uit Andalusië gevallen. We moesten erg lachen om de omschrijving “Spaanse gedroogde ham van het Iberisch scharrelvarken, bijgevoerd met eikels.” Geen eikels te bekennen in de smaak, maar vooral hele smaakvolle, malse ham. Je begrijpt dat portie 2 snel op tafel stond 😉

Untitled

Alhambra bier, zoals het in Spanje ook geserveerd wordt: in een wijnglas

Na twee flessen goede Chardonnay gecombineerd met de Spaande Albardiño druif gedronken te hebben wilden we graag nog een andere fles proeven. Ik vroeg de leuke meid die ons hielp om advies wat betreft de smaak van de andere wijnen maar daar werd ik helaas niet wijzer van. ‘Een blend van druiven met een hele toegankelijke smaak’ vind ik geen €32,50 waard. Toen we aan de praat raakten met eigenaar Dennis raadde hij ons de huiswijn aan, wederom een blend met onder andere witte Rioja (vrij zeldzaam). Deze fles was voordeliger dan degene die we ervoor dronken maar wow, wat was ‘ie lekker!

Untitled

Dan nu: wat vonden we ervan? Wat mij (en mijn gezelschap) betreft is deze zaak een blijvertje. Het eten was over het algemeen erg goed, de wijn erg lekker en de sfeer gezellig. Heel gezellig zelfs, we liepen over 1’en pas een keer naar buiten. Pluspunten zijn de heerlijke gamba’s, het vriendelijke personeel, de mooie inrichting van de zaak en de vriendelijke prijs van de gerechten (gemiddeld €4,-).

Untitled

Verbeterpunten zijn er ook, maar dat is bij een zaak die net 3 weken open is niet zo vreemd. Een paar goede servetten zouden top zijn, niet de papiertjes uit de devider (note: dit is wel echt Spaans. Maar niet handig). De meiden die serveren zijn allemaal erg vriendelijk maar kunnen wat assertiever zijn; zo vind ik het altijd erg leuk als iemand ons kan adviseren over de wijn. Toen we het dessert uitkozen zag ik op de kaart dat er ook Cava en Hugo (een heerlijk drankje met prosecco en vlierbloesensiroop) geschonken worden. Als dit ons bij binnenkomst aangeraden was als aperitief hadden we hier zeker voor gekozen. Kans voor de volgende keer!

Good: ♥♥♥♥

Food: ♥♥♥

Love: ♥♥♥

Untitled

Whoops beetje wazige foto. Komt echt niet door de wijn hoor 😉

Over de auteur

2 comments

 1. Jaap van Zucht 9 november, 2015 at 16:41 Beantwoorden

  Leuke review van het restaurant. Als ik eens in de buurt ben zal ik hem proberen. En eens zien of ze zich verbeterd hebben. Dit soort blogposts zijn heel waardevol voor consument maar ook voor de horeca ondernemer!

  • Kelly 9 november, 2015 at 16:43 Beantwoorden

   Hi Jaap,
   Wat leuk dat je dat zegt. Ik ben inmiddels al een aantal keer terug geweest en ik merk dat ze absoluut iets met de punten gedaan hebben. Tof om te zien en ook heel fijn om te weten dat de eigenaar naar zijn gasten luistert =)

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: