TIP | Hemels eten in de Rembrandt tower

2
rembrandt tower

Dineren op 150 meter hoogte, te midden van stukken van grootmeester Rembrandt en een fantastisch uitzicht over Amsterdam: dat mag gerust Hemels genoemd worden.

Hemels Rembrant restaurant

De boardroom op de 32ste verdieping van de Rembrandt Tower is normaal gesproken niet open voor publiek. Alleen de happy few die hier wel eens een business meeting gehad hebben weten wat een bijzondere plek dit is. Extra bijzonder omdat dit, voor de de toren er stond, een van de meest favoriete plekken van Rembrandt van Rijn was.

Rembrandt Tower Night

Van 22 september tot en met 4 oktober, wordt de Rembrandt Tower Boardroom twee weken lang omgetoverd tot een uniek cultureel restaurant van topniveau, waar het diner wordt verzorgd door sterren-chef Wilco Berends in samenwerking met de executive chef van de boardroom. Nog voordat de eerste gasten hier eind september welkom geheten worden mocht ik het diner op ongekende hoogte ervaren.

Wilco Berends en team

Het eten mag met recht hemels genoemd worden: Noordzeekrab met oester en lijnzaad, heerlijke duif met rozenbottel en een crème van eigen lever en tot slot een werkelijk prachtig palet (gemaakt van chocolade) met ijs gemaakt van lavas en een crème van aardbeien en citroen. En dit zijn nog maar 3 van de 5 gerechten die tijdens het diner geserveerd worden!

20140826_130255

Wat ik heel erg leuk vind: het diner heeft verschillende ‘haakjes’ met Rembrandt. Zo creëerde hij de perfecte verf door lijnzaad toe te voegen, een product dat terug te vinden is in het voorgerecht. Ook het palet verbindt de chef letterlijk met de schilder, heel erg leuk en prachtig om op het bord voor je te hebben.

Voorgerecht Rembrandt Bord

Niet alleen het eten maakt Hemels Rembrant bijzonder. Het diner is georganiseerd (onder andere) in samenwerking met het Rembrandthuis, de plek waar Rembrandt zelf gewoond heeft en een aantal van zijn werken maakte. Tijdens het diner zal een expositie van zijn geselecteerde etsen te bewonderen zijn. Zijn ‘zelfportret met verbaasde uitdrukking’ is misschien de meest bekende, maar ik vind ‘De Omval’ de meest bijzondere omdat deze de plek laat zijn zoals het eruit zag voordat de Rembrandt Tower gebouwd werd.

20140826_114310

Hemels Rembrandt vindt plaats tussen 22 september en 4 oktober, de sterfdag van Rembrandt. Slechts twee weken kan men hier op uitzonderlijke hoogte genieten van het fantastische eten van sterrenchef Wilco Berends. Wil je dit graag zelf meemaken? Meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren vind je hier.

RTB

Over de auteur

2 comments

  1. Horecava & champagne masterclass - Goodfoodlove 22 januari, 2015 at 08:28 Beantwoorden

    […] Vorige week was het zover, een waar feestje op de maandag want we gingen naar de Horecava! Als echte foodlover is de Horecava mijn favoriete beurs. Van toffe nieuwe concepten tot good old oesters en goede wijn: ik kan er altijd mijn hart ophalen. De beurs werd dit jaar extra leuk omdat ik samen met 3 foodie friends was uitgenodigd voor een heerlijke lunch met champagne van Piper & Heidsieck en eten bereid door Wilco Berends.  […]

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: