TIP | Vita Coco – alsof je een rietje in een kokosnoot steekt

1

Eerlijk gezegd ben ik nooit zo’n fan geweest van kokoswater. Ik weet dat het hartstikke gezond voor je is, want superhydraterend, geen toegevoegde suikers en ook nog eens boordevol voedingsstoffen, kalium en elektrolyten. Hoe goed het ook voor je mag zijn, ik vind de smaak maar weeïg. Of eigenlijk vond, wat Vita Coco heeft me bewezen dat ik kokoswater wel degelijk erg lekker kan vinden!

20140415_183725

Ik kreeg een pakketje binnen waar ik heel vrolijk van werd: een kartonnen doos die op een palmblad leek, met een grote ‘handle with care’ stempel erop en een soort riet/gras erin. Én vier pakjes Vita Coco, in verschillende smaken! Ik was van plan een soort blinde tasting ervan te maken, maar toen ik de drankjes inschonk kwam ik erachter dat je aan de kleur kon zien welke smaak erbij hoorde. Oke, voor mijn vriend een glas inschenken dan maar en hem laten raden wat hij proeft.

20140506_161056

Ik gaf hem het gele kokoswater en guess what: hij had het in één keer goed: het was inderdaad de mango (&wilde perzik) variant. Way to go lief! Zelf vond ik deze smaak heel erg lekker, erg tropisch en fruitig. Van de ananasversie was ik ook helemaal weg, ook deze is supertropisch en lekker fris. Ook de açai pomgranate kon ik goed waarderen.

20140506_161247

Vita Coco komt, zoals je misschien al kon bedenken bij een natuurlijk drankje, niet op een chemische manier aan zijn heerlijke smaakjes. Om bijvoorbeeld een mango/perzik smaak te verkrijgen is er mango en perzik puree toegevoegd, verder niks. Nee, ook geen suikers of iets dergelijks, just how i like it.

20140506_161034

Ik heb trouwens nog een geweldige manier gevonden om het gewone kokoswater heel erg lekker te maken: mix 330 cl kokoswater (inhoud van 1 pakje) samen met 3 bananen en een eetlepel cacaonibs in de blender. Superlekker en dé perfecte pre-workout smoothie =D

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

gezonde chocolade snoepjes

Gezonderdag | Crunchy chocolade snoepjes

Donderdag = gezonderdag en vandaag is het tijd voor iets heel lekkers! Valentine van Vitalitien bedacht dit heerlijke ‘snoep’ receptje. Voor meer smakelijke en gezonde ...