Ad

Waarom is water eigenlijk zo goed voor ons?

0
water drinken

‘Water is the driving force of all nature’

Een mooie quote, en zo waar ook. Ik sta er eigenlijk niet vaak bij stil, maar water betekent letterlijk alles voor ons. Zonder water kunnen we letterlijk niet leven: wij bestaan immers zelf voor ruim 60% uit water (gek idee he?).

Het klinkt misschien raar, maar ik drink dus echt het allerliefste water. Gewoon, omdat het lekker fris is, de dorst lest, er altijd is en daarbij ook nog eens heel veelzijdig is. Met welk ander ‘drankje’ kan je nu zoveel maken als water? Limonade, thee, koffie, smoothies en zelfs watercocktails. Toch drink ik het het liefste ‘zo’, of met een citroentje erin.

water drinken

Water drinken is naast lekker en verfrissend ook nog eens goed voor je. Maar waarom eigenlijk?

Balans in je lichaam

Ons lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Om een goede balans te houden is het belangrijk water te drinken: dit helpt bij het transporteren van voedingsstoffen, het reguleren van de lichaamstemperatuur en het verteren van voeding. Tip: wanneer je ’s ochtends opstaat, drink dan meteen een glas (niet te koud) water. Hierdoor wordt je spijsverteringssysteem als het ware aangezet, en worden je darmen wakker gemaakt en aan het werk gezet.

Daarbij zorgt water ervoor dat het ‘afval’ dat de nieren uit je lichaam halen naar de blaas worden gestuurd, waarna het je lichaam verlaat. Nieren functioneren alleen goed wanneer ze genoeg water tot hun beschikking hebben.

Eerste hulp bij…

…een kater: Het gebeurt ons – bijna –  allemaal wel eens: nét even een borreltje teveel gedronken. Alcohol onttrekt vocht aan je lichaam, met als gevolg een nare kater. Water drinken helpt! Het hydrateert je lijf en zorgt ervoor dat de hoofdpijn sneller verdwijnt. Nog beter: drink bij elk drankje ook een glas water. Voorkomen is beter dan genezen 😉

…afvallen: verschillende onderzoeken wijzen aan dat er een verband is tussen water drinken en gewicht verliezen. Wanneer je een vol glas water drinkt voel je je vol, en krijgen de hersenen het signaal dat je maag gevoed is. Resultaat: je eet wat minder, en dat is precies de manier om af te vallen.

…kramp: Zo’n nare kramp in je kuit of in je tenen ken je vast wel….auw! Een beetje water doet wonderen. Kramp in je spieren ontstaat namelijk sneller wanneer je niet genoeg gedronken hebt.

water tegen een kater

Kater? Water helpt!

Met dank aan de natuur

Als een product natuurlijk is, is het water wel. Het feit dat water altijd tot onze beschikking staat (wat een luxe he…), hebben we volledig aan de natuur te danken. Chaudfontaine wil de natuur hiervoor bedanken met de Puur Natuur Campagne.

Het natuurlijk mineraalwater van dit merk wordt door de aarde verwarmd en ontspringt in een bron met een temperatuur van 37°C. Het enige wat de bottelaar nog hoeft te doen, is het water in de fles stoppen. Het natuurlijke mineraalwater ontspringt vanuit een thermale bron. Het water heeft een reis van tenminste 60 jaar afgelegd door rotslagen tot wel 1.600 meter diep en wordt goed beschermd door de natuur. Daardoor is het natuurlijke mineraalwater uitzonderlijk zuiver en goed van smaak.

Slechts één procent van de drinkwaterbronnen is thermaal en Chaudfontaine behoort tot die categorie. Hoe bijzonder is dat?! Door een zorgvuldige bescherming van deze bijzondere bron, en duurzaam watermanagement draagt Chaudfontaine goed zorg voor haar omgeving.

met dank aan de natuur

Denk er eens over na: als wij zorgen dat we zorgdragen voor de natuur, zorgt de natuur dat wij kunnen blijven genieten van het heerlijke water. Chaudfontaine zal dit jaar Natuurmonumenten steunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het beleven en beschermen van de natuur. Het initiatief ‘Puur Natuur Projecten’ van Chaudfontaine vraagt aandacht voor verschillende projecten van Natuurmonumenten: van wandel-, fiets – en kanoroutes door natuurgebieden tot een project om weidevogels te beschermen.  Een mooi geval van geven en nemen =)

Met de Puur Natuur Campagne wil Chaudfontaine zoveel mogelijk mensen betrekken bij het beleven en beschermen van de natuur, zodat zij hun water nog lang kunnen blijven schenken. Op de Puur Natuur website krijg je een 360 C visuele beleving, vind je diverse mooie wandel-, fiets- en kanoroutes en kan je zien hoe jij zou kunnen helpen als je dat wilt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Chaudfontaine

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Da Gabriele in Harderwijk

Een aantal weken geleden vielen we met een groepje vrienden om 22.00 uur restaurant Da Gabriele in Harderwijk binnen. We hadden gepaintballed en wilden nog ...