16.00 uur | gezond snacken met deze tips

4

Ben ik de enige die, ondanks een goede en gezonde lunch, om 16.00 uur altijd wel weer ‘iets lust’…? Vast niet 😉

De meesten weten dat cup-a-soep, koekjes en snoep geen gezonde tussendoortjes zijn, maar vaak is het lastig wat wel én gezond, én lekker, én snel en gemakkelijk te maken is. Laat ik nu net een paar tips voor je hebben die gezond zijn en zo lekker dat het zelf bijna snoepjes zijn!

Tussendoortje 10-7

Voor de zoete trek:

Was een appel en snijd hem in 8 partjes | strooi er kaneel en amandelen overheen | doe er eventueel (ik vind het heel lekker) een beetje pindakaas naast om de appel in te dippen…. Jammie! Het smaakt heerlijk, is een bron van vezels en eiwitten en zorgt ervoor dat je geen enorme piek in je suikerspiegel krijgt, en dus lang kan teren op je verzadigde gevoel.

tussendoortje 10-7 2

Neem wat dadels. Dadels zijn heerlijk zoet (maar dan niet op de verkeerde manier) ,een ware vitamine B-bom en een natuurlijke bron van vezels. Wist je dat dadels preventief werken tegen bepaalde ziektes en daarnaast ook een afrodisiacum zijn? En je haalt ze gewoon bij de supermarkt!

Voor de hartige trek:

Eet een handje gemengde, ongezouten noten. Noten zijn de beste leverancier van gezonde vetten, geven je lang een verzadigd gevoel en zijn ook nog eens erg lekker! Miss natural vertelt je er nog meer over. Klik op de foto voor de link.

tussendoortje 10-7 3

 

Tot slot: de avocado, een echte superfood. Avocado’s zitten vol met goede vetzuren en vitamines, zijn eindeloos te combineren en het hele jaar door verkrijgbaar. Neem als tussendoortje een speltcracker, beleg deze met een halve geprakte avocado en bestrooi met vers gemalen zeezout. Ook heerlijk met een gekookt eitje erop! Dan heb je gegarandeerd tot het avondeten geen trek meer 😉

 

tussendoortje 10-7 4

Top avocado tip: een avocado is rijp als hij meegeeft en terugveert als je hem inknijpt. Nu is het verschil tussen rijp en overrijp (lees: bruin en niet lekker) klein, maar door een simpel trucje zeer gemakkelijk te zien: haal het pitje bovenop de avocado er voorzichtig af. Je kijkt nu als het ware ‘in’ de vrucht: is deze geel/groen, dan is ie perfect, is hij bruin, dan kan je beter een andere uitzoeken.

Over de auteur

4 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

&samhoud streetfood

REVIEW | &samhoud streetfood

Een wereldreis langs verschillende gerechten en smaken, alleen het idee al zorgde ervoor dat het water me in de mond liep. Samen met mama ging ...