Het ontwerp van dit Amsterdamse hotel is geïnspireerd op….sex!

0
apollo hotel amsterdam

Een beetje onhandig loop ik het vernieuwde Apollo hotel in Amsterdam Zuid binnen. Aan mijn ene arm een tas met kleding, aan de andere mijn rugtas met laptop en camera, en aan mijn voeten een paar hoge hakken. Ik ben uitgenodigd om hier te overnachten, ben natuurlijk weer veel te laat (ik heb een goede reden dit keer: een lange reis vanuit Groningen) en loop weer ongelofelijk moeilijk te doen met alle spullen die ik meeneem. Een vriendelijke dame aan de receptie overhandigt mij mijn kamersleutel, en pas dan kijk ik even om me heen en valt het me op dat ik werkelijk niets van deze voor mij bekende plek meer herken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op weg naar de lift passer ik zitjes in een chique jaren 60 club stijl en een lange rij met planten. Wanneer ik de deur naar mijn kamer open wordt mijn verbazing alleen maar groter: ho-ly shit, wat is dit een fantastisch ingerichte suite! Langs de wand met mooi verlichte wijn- en cognacglazen kijk ik over het bureau naar een zitje met een velours chaise-longue, die weer uitzicht biedt op het water aan de achterzijde van het hotel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Links van me prijkt een heerlijk groot hotelbed, waar een saunabon en een badjas met mijn naam erop voor me klaar ligt. Het behang op de muur ernaast neem ik het liefst mee naar huis: wie kan gouden flamingo’s dan ook weerstaan? Wanneer ik achter het bed kijk, ben ik helemaal verrast: door een raam achter het hoofdeinde van het bed kijk ik zo de badkamer in. En wat voor badkamer! Ik heb er maar één woord voor: super sexy. Donkere tegels op de muren, fijne verlichting, een heerlijk ligbad en zo’n regendouche die absoluut niet gemaakt is om in je eentje onder te staan.

Deze diashow vereist JavaScript.

“Less is poor” luidt het motto hier, en ik HOU ervan.

Zodra ik me heb omgekleed loop ik naar beneden richting restaurant Bodon, dat voorheen La Sirene was. Ik val letterlijk van de ene verbazing in de andere; ik herken werkelijk niks meer en ik heb het gevoel dat ik een filmset op loop. Een gigantische glazen wijnklinmaatkast, gouden palmbomen, een vloer die wisselt tussen kleine blauw/parelmoer-achtige tegeltjes, zwart-wit vissengraat en geblokte tegels, aaibare stoelen in blauw, goud en antraciet, ronde tafels afgewisseld met knusse zitjes. “Less is poor” luidt het motto hier, en ik HOU ervan.

apollo hotel amsterdam

Bubbels & babbels met designer Will Erens

Terwijl ik een glas bubbels aanreikt krijg, raak ik in gesprek met Will Erens. Ik vertel hem onder de indruk te zijn van het design van het hotel en zijn ogen beginnen te glimmen. Wat blijkt: Will is degene die verantwoordelijk is voor al deze pracht & praal. Heb ik meteen de juiste persoon te pakken om een dik compliment te geven 😉 Will is niet het type om op te scheppen over wat hij gecreëerd heeft. Wel vertelt hij vol passie en enthousiasme wat hem geïnspireerd heeft tot het overdadige interieur.

apollo hotel amsterdam

“Mensen komen maar met 1 reden naar een hotel: sex! Of je wilt als stelletje samen een nachtje weg; dan ga je elkaar niet aan liggen kijken in bed. Of je bent er voor zaken en wat gebeurt er dan vaak….juist; er wordt een dame besteld.” Ik moet hartelijk lachen om zijn uitleg, maar eigenlijk heeft hij het gewoon bij het rechte eind. Will gaat verder: “Alles moest over de top: de kleuren, materialen, manier van inrichten. De stijl is kosmopolitisch en over de top luxe. Aan ‘less is more’ doen we hier niet!”

Na een fantastisch diner bij grand brasserie Bodon (hierover later meer op Goodfoodlove) en een afzakkertje bij de haard ga ik terug richting mijn kamer. Pardon: design suite met grachtzicht. Of ik de kamer vanavond gebruik waar hij voor ontworpen is laat ik in het midden, maar zoals je ziet op de foto smaakt de popcorn me perfect! 😉

apollo hotel amsterdam

Over Apollo hotel Amsterdam

Het Apollo hotel aan de gelijknamige Apollolaan in Amsterdam beschikt over 223 kamers en suites, waarvan een gedeelte uitkijkt op het punt waar 5 grachten samenkomen. Het zit midden in Amsterdam-Zuid en daarmee ditchtbij diverse horeca, het Beatrixpark en de RAI. Het hotel beschikt over 2 restaurants: Harborclub Kitchen (voor top sushi) en Le Grande Brasserie Bodon (voor klassiek Frans eten van hoog niveau).

En kamer boeken doe je hier, en meer informatie vind je hier.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: