HOTSPOT | ‘Geheime’ parel La Sirene

1
la sirene

Hotelrestaurants zijn vaak verstopte parels. Eerder had ik me nooit bedacht om, als niet-hotelgast, in het restaurant van een hotel te gaan dineren, tot Erik ons mee nam naar restaurant La Sirene dat bij het Amsterdamse Wyndham hotel hoort. Erik heeft hier jaren geleden gekookt onder meesterkok Rob Blauwboer, en wilde ons graag zijn oude werkplek – waar hij erg trots op is – laten zien. Ik kon me nooit zo’n goede voorstelling erbij maken, maar toen ik er kwam snapte ik waarom hij ons altijd vol trots over het restaurant vertelde.

20140828_151214

Allereerst: de locatie is werkelijk prachtig. ‘Geheim’, want verstopt in het hotel. Het restaurant heeft grote ramen die uitzicht bieden op een punt waar maar liefst 7 grachten bijeen komen. Het eten is een een feestje: bijzondere smaken, mooi opgediend en veel creativiteit, precies zoals ik het liefste eet.

20140828_155658

Gezellig met Sees en Ianna

Ik was dan ook erg blij verrast toen ik de uitnodiging ontving voor een boottocht en proeverij met La Sirene: voor mij een nieuwe kans om van het heerlijke eten te genieten. Met een groepje bloggers en journalisten vaarden we over de Amsterdamse grachten onder het genot van een heerlijk glas Nederlandse ‘champagne’ (het mag geen champagne heten omdat het niet uit de streek komt, maar ‘mousserende wijn’ vind ik deze Brut te niet doen). Na een gezellig boottochtje namen we plaats aan tafel waar ons een ‘flight’ van het restaurantmenu geserveerd werd.

20140828_171204

Chef Jeroen vertelde dat La Sirene prijs/kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en dat groenten een hoofdrol hebben in de gerechten. We begonnen met verschillende bereidingen van komkommer met een tartaar van makreel, gevolgd door ‘arabic flavours’: couscous met auberginetartaar en een stukje heerlijk gerkuide lamsworst.

20140828_173201

Hierna mocht ik genieten van een heerlijke soep gemaakt van venkelbouillon, met een mooi stukje heilbot met lardo (spek), courgette en basillicum olie. Wat een feestje! Ik vind het altijd leuk als een restaurant aandacht besteed aan het servies, en ik merk dat dat hier zeker het geval is. De wijnen (vandaag werd een wit arrangement geschonken) werden enthousiast en kundig toegelicht door sommelier Marc, degene die er vorige keer ook voor heeft gezorgd dat we en super leuke avond hadden.

20140828_180711

We sloten de lunch (eigenlijk een diner, maar daar was het officieel te vroeg voor) af met een dessert van bramen. Marc vertelde dat zelfs de menukaart niet precies verklapt wat je geserveerd krijgt, om interactie tussen ober en gast te stimuleren. Vind ik leuk 😉

20140828_151313

Misschien denk je na dit gelezen te hebben dat je bij La Sirene een rekening gepresenteerd krijgt waar je van schrikt. Niet is minder waar: het restaurant is door Michelin onderscheden met een Bib Gourmand, wat in Amsterdam betekent dat je voor een 3-gangen menu €36,- betaalt (voor andere steden geldt het tarief van €35,-, don’t ask me why). Op z’n ‘La Sirenes’ kregen we ook nog een dessert amuse, maar dan ná het dessert. Dit is een perfect voorbeeld van waarom ik de zaak zo leuk vindt: niet gek doen om het gek doen, maar toch nét even iets anders dan je bij andere zaken treft. En ik hou wel van een (klein) beetje gekkigheid.

IMG_20140828_151945

Een glaasje Nederlandse bubbels op het mooie terras van La Sirene

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: