Azie op z’n best bij Woo Bros

0
woo bros

Hij stond al een tijdje op m’n lijstje, Woo Bros. En niet op de laatste plaats omdat ik mijn collega bloggers zo vaak zo enthousiast had gehoord over deze zaak. Toen ik de vraag kreeg of ik eens wilde komen eten was het antwoord dus direct duidelijk: natuurlijk wilde ik dat!

Op een donderdagavond namen pap en ik plaats aan een knus, rond tafeltje. We zaten naast elkaar en keken zo beiden de zaak in; dat vond ik al een goed begin! Ik kan er namelijk niet goed tegen om in een restaurant tegen de muur aan te kijken (hebben nog meer mensen dat?), en de ronde tafels die op deze manier ingedekt waren boden daar een mooie uitkomst voor. Terwijl ik aan mijn gin & tonic met Thaise basilicum (lekker!) slurpte, verscheen er een enthousiaste dame aan onze tafel. Ze vertelde over de Asian fushion keuken, wat in dit geval – godzijdank – geen gekke combi’s zoals pizza met bami betekent, maar een samensmelting van diverse Aziatische landen. We lieten ons compleet verrassen en niet lang daarna verscheen de eerste gerechtjes op tafel.

woo bros

Wow wat ziet die sushi er mooi uit! Dit is er zeker geen een uit een all-you-can-eat restaurant. Dat zie je niet alleen maar dat proef je ook: de rijst is nog licht lauwwarm en alle ingrediënten zijn kraakvers. De pekingeend pannenkoekjes geserveerd met hoisinsaus laten we ons ook uitstekend smaken. Goed begin!

woo bros

Je eet hier niet in gangen, maar bestelt verschillende kleinere gerechtjes die je met je tafelgenoten deelt (of niet 😉 ). De volgende gerechtjes bestonden uit twee bijzonder lekkere satés, waaronder een met geit. Het vlees was zo mals! En die pindasaus… heerlijk. Leuk ook dat beide satés zo compleet anders smaakten. Ook de pittige Thaise salade viel goed in de smaak.

woo bros

Bij de volgende ronde kregen we een Thaise curry geserveerd en wat gefrituurde gamba’s. Echt heel erg lekker. Ik zou de curry niet met teveel andere gerechten combineren, dan kan het wat veel worden. Ik ben niet de grootste frituur fan maar deze gamba’s waren top. Lekker gekruid ook allemaal! Met grof gesneden rode peper en koriander, just how I like it. We zitten te smullen en krijgen het gevoel dat we heen en weer geslingerd worden tussen China, Thailand, Japan en weer terug. Heerlijk.

woo bros

Het dessert was het enige waar ik niet heel enthousiast van werd: de spekkoek was smakelijk, maar het fruit niet rijp (dit is iets wat ik op Bali ook vaak tegenkwam, vroeggeplukt fruit). Daarbij vond ik het groene thee en zwarte sesamijs een hoog all-you-can-eat gehalte hebben en dat is zonde, want dat had de sushi juist weer niet.

Woo Bros is zeker een zaak waar ik vaker zou gaan eten, of het nou op een donderdag met vriendinnen of op een zondag (borreltijd!) met vrienden is. Omdat de porties klein en to share zijn kan je lekker veel proeven, en toen ik een blik op de rest van de kaart wierp leek dat me absoluut de moeite waard.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: