Je huid mooi houden in de winter

0

De koudere seizoenen: ik heb een beetje een haat-liefde verhouding mee. Het kan het mooi zijn, knus en gezellig, maar ook koud en guur. Die laatste twee zorgen ervoor dat mijn huid vaak niet zo blij is: droogtelijntjes en rode vlekjes komen dan ineens tevoorschijn. Ik was dan ook heel erg blij met de uitnodiging van Louwke om in haar salon Mooi Skincare een gezichtsbehandeling te ondergaan. Wat ze precies zou gaan doen kon ze van te voren niet zeggen; iedereen is immers anders en de behandeling wordt aangepast op het huidtype en de conditie van de huid.

mooi skincare

Toen ik haar salon binnen kwam voelde ik me meteen thuis. De sfeer is warm en de leistenen muur en mooie verlichting geven het een luxe uitstraling. In het midden een heerlijk comfortabele stoel waarop ik plaatsnam en een fijne warme deken over me heen kreeg. Na een uitgebreide reiniging ging de lamp aan en analyseerde Louwke mijn huid. Ze vertelde dat ik een goede huid heb met her en der wat droogtelijntjes door vochttekort. Blij om dat te horen: mijn huid is behoorlijk onrustig geweest maar sinds ik nauwelijks nog varken eet, geen nachtcrème meer smeer en overdag een natuurlijke crème gebruik (van Weleda) gaat het een stuk beter. Mooi Skincare maakt gebruik van de producten van Dermalogica, een gerenomeerd merk dat ook vooral natuurlijke ingrediënten gebruikt. En niet op dieren test! Dat is echt iets waar ik op let – ik vind het namelijk vreselijk en onnodig.

mooi skincare

Na een peeling, scrub, heerlijke massage en verzorging zat mijn behandeling van dik een uur er weer op. Als iets zo ontspannen is lijkt een uur altijd veel korter 😉 Je merkt echt dat Louwke ervaring heeft met wat ze doet en de behandeling was dan ook in alle opzichten ontspannend en fijn. Ze gaf me nog een paar goede tips om je huid – ook in de winter – goed te verzorgen:
– drink echt veel water (of thee). Dat is dé manier om de huid van binnenuit de hydrateren
– gebruik een serum als extra verzorging: dit kan onder de dagcrème, maar ook voordat je gaat slapen
– douche niet te heet: heel warm water kan de huid alleen maar meer uitdrogen
– check de luchtvochtigheid in huis, wanneer deze te laag is (onder de 40%) wordt je huid daar niet blij van

mooi skincare

Op haar website geeft Louwke je nog meer fijne tips om de winter door te komen met een goed verzorgde huid. Zelf kan ik ook nog een goede tip toevoegen: ga zo nu en dan naar de schoonheidsspecialiste. Naast dat het heerlijk ontspannend is, geeft het een echte boost aan je huid. Zin in een heerlijke behandeling bij Mooi skincare? Ik mag er namens Louwke een weggeven! Kijk snel op mijn Facebookpagina hoe je mee kunt doen. Delen = lief

 

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: