Beautylove | Mijn favoriete kapper Salon B en… roze haar!

8
salon b

Wat kappers betreft ben ik nooit zo moeilijk geweest: ik had geen vaste kapper en vond het altijd oké als ik geknipt werd. Kleuren deed ik niet maar ik liet soms een coupe s’oleiltje zetten door vriendinnen, gezellig met een wijntje erbij en een rol aluminium folie in mijn haar. (Nee daar laat ik geen foto van zien 😉 )

haren

Haar doneren

Toen ik in augustus 2013 besloot 32 centimeter van mijn lange haar te doneren liet ik er meteen een tof model en mooie blonde kleur in verven. Kleuren bij de kapper bleek nogal prijzig dus ik besloot een paar maanden later mijn (super mooie!) kleur eigenhandig een update te geven met een pakje verf van de Kruidvat. WRONG! Het bleek het stomste dat ik ooit heb gedaan: de mooie kleur was compleet verdwenen en had plaatsgemaakt voor iets wat nog het meeste op donkerblond-bruinig-koper-groen leek. Pardon my french maar dit was natuurlijk geen porem. Ik belde Tig half paniekerig op en terwijl hij me op m’n gemak stelde maakte hij een afspraak voor me met Seline, die hem al jaren knipt. Na een week lang voor aap gelopen te hebben had Seline mijn haar zo mooi weten op te knappen dat ik besloot haar trouw te blijven. Dat had ze immers wel verdiend 😉
Untitled

De inspiratiemuur in de salon

 Fijne service

Inmiddels zijn we een tijd verder en kom ik nog steeds regelmatig bij Salon B in Almere, waar Seline werkt. Een bezoek aan de salon vind ik altijd al een feestje op zich: je krijgt een lekker koffietje en later op de dag zelfs een wijntje (als je wilt) en de meiden halen graag een broodje voor je. Haren wassen in de ‘shine zone’ gebeurt niet in oncomfortabele positie maar op een heerlijke ligstoel en een hoofdmassage is altijd inclusief. Daarnaast is iedereen die bij Salon B werkt altijd op de hoogte van de nieuwste trends en technieken en laten ze zich graag inspireren door de mooie plaatjes die ze op hun muur hebben geplakt. Wat ik ook top vind: wanneer je iets in je hoofd hebt dat écht niet bij je past, zullen ze net zolang met jou iets zoeken waar jij blij mee bent, en wat heel mooi bij je staat.
Untitled

Hét Pinterest plaatje. Oké, deze is wel heel roze…

 Roze!

Ik heb altijd heel erg de neiging ‘iets anders te willen’ met mijn haar en dan kom ik er toch elke keer weer achter dat een koele blonde kleur het mooiste staat, en dat ik toch beter écht geen pony kan nemen (of een compleet ander model). Voordat we op vakantie gingen had ik een kleurafspraak bij Salon B. Seline was al redelijk voorbereid, want ik had haar wat plaatjes doorgestuurd van roze haar. Ja je leest het goed, roze 😉 Ik had op Pinterest wat mooie plaatjes voorbij zien komen en besloot dat ik het onderste gedeelte van mijn haar ook graag roze wilde. Seline had er helemaal zin in want ze vindt het leuk om vrijgelaten te worden in haar creatieve werk. En ik durf het aan want ik weet dat het toch wel mooi wordt =)

Untitled
Untitled

De techniek

Een tijd terug las ik over de techniek ‘Balayage’, een soort subtiel kleurverloop in het haar. Seline heeft een soortgelijke techniek bij mij uitgevoerd, dit is wat ze deed:
  • Met blondeer (ze kiest voor mij een koele blonde kleur omdat dat het mooiste bij mijn huid kleurt) brengt ze highlights aan. Dit gaat niet met zo’n maf kapje! Strepen willen we natuurlijk niet.
  • Met een blonde kleur worden ‘freelights’ gezet, plukken die uit de losse hand van verf voorzien worden. Salon B noemt dit ‘Illumia’ omdat het een mooie diepte creëert. Normaal worden hier geen folies voor gebruikt maar ik beweeg nogal veel (haha), dus bij mij deed ze er wel folie in om te zorgen dat de verf alleen daar kwam waar het moest.
  • Met een donkerblonde kleur werden er lowlights ingezet, om zo nog meer diepte en een natuurlijk effect te creëren.
  • Seline vertelde me dat ze mijn haaraanzet wat toupeert voordat de verf erop gaat: dit zorgt voor een zachte overloop en voorkomt ook een ‘harde’ uitgroei.
  • Tot slot gaat (tijdens het wassen) de color shine er overheen, om de kleur te fixeren en een super mooie glans te geven.

Untitled

Untitled

Het tropische shirt komt van Primark =)

Tijd om uit te spoelen! Waar ik normaal het meeste opkeek naar dit moment, kijk ik er bij Salon B naar uit. Heerlijk languit relaxen, genieten van een hoofdmassage en alleen maar lekkere shampoo ruiken. Ik val altijd half in slaap 😉 Na het wassen werden mijn haren gedroogd en toen was het tijd voor kleur! Omdat ik niet als Miss Piggy haar huis wilde besloten we de roze kleur heel subtiel aan te brengen, aan de onderkant van wat plukken haar. Hoe langer je de verf laat intrekken, hoe intenser de kleur wordt dus we kozen voor een middenweg. Ik vond het resultaat fantastisch, en het mag de volgende keer zelfs iets meer roze zijn =D Wat ik er wel bij moet vertellen: wanneer het haar blond geverfd wordt blijf het in principe net zolang zitten tot het uitgegroeid is, maar de roze kleur was je er met zo’n 5-6 wasbeurten uit. De kleur vervaagt heel langzaam en subtiel, dus ook al wordt het minder, het ziet er nog steeds mooi uit.

Je vindt Salon B niet alleen in Almere, maar ook in Amsterdam, Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Hilversum en Haarlem. Als je ook door Seline onder handen genomen wilt worden stuur dan even een berichtje, dan breng ik je met haar in contact =)

Untitled

Gaan jullie altijd naar een vaste kapper? En waar kom je dan het liefste?

Over de auteur

8 comments

  • Kelly 17 februari, 2016 at 20:19 Beantwoorden

   Hi Kirsten, ze maken een prijs op maat. Er is natuurlijk wel een vanaf prijs maar die weet ik niet uit m’n hoofd. Ik ben met knippen & kleuren meestal zo’n €120,- kwijt. En dan loop ik heel blij naar buiten ?

 1. Betty 16 mei, 2015 at 14:30 Beantwoorden

  Hi Kelly,

  je haar ziet er fantastisch uit! moest wel ff schrikken toen je zei: roze haar! Maar het is mooi en subtiel gedaan.
  Ik lees inderdaad veel over de balayage techniek en het lijkt mij prachtig met de zomer in aankomst (tintje lichter dus)
  maar mijn vraag is: is het ook toe te passen op haar dat de afgelopen twee jaar met henna is geverfd? Mijn laatste verfbeurt was begin dit jaar, maar toch.

  Groetjes, Bet

  • Kelly 17 mei, 2015 at 19:07 Beantwoorden

   Dankjewel Bet! Ik heb geen idee of het kan wanneer je haar met henna gekleurd is, dat zou je echt even aan de kapper moeten vragen =) Balayage kan volgens mij in alle kleuren dus ik zou het zeker proberen voor de zomer! X

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: