Beautylove | MJ Amsterdam

2
MJ Amsterdam

In sommige dingen ben ik een beetje old school. Ik vind het fantastisch als iemand de deur voor me openhoudt of mijn jas aantrekt, en ik vind nog steeds dat het de taak van een man is om een vrouw ten huwelijk te vragen (bij een homostel m/m of v/v wordt dat natuurlijk lastig, maar dat terzijde 😉 ). Wat ook een beetje old school is, is je compleet uitdossen wanneer je uit eten gaat. Tegenwoordig kan je in Nederland zelfs in de meest chique gelegenheden binnenstappen in een (nette) spijkerbroek. Prima hoor, je kan er in jeans ook fabulous uit zien. Maar ik vind het dus leuk om dan helemaal los te gaan: jurkje en hakken aan (in een restaurant hoef je toch niet veel te lopen dus dan houd ik het wel vol), even wat meer aandacht besteden aan m’n make-up en mijn haar mooi doen. In Nederland zijn we soms een beetje doorgeslagen in het ‘doe maar normaal’ en ik vind het leuk om daar een statement tegen te maken 😉 Nee zonder dollen, ik pak elke gelegenheid aan om me even wat extra leuk aan te kleden en een diner in een goede zaak is daar wat mij betreft één van.

Untitled

Nu viel ik afgelopen weekend met mij neus in de boter. In Lelystad werd het jaarlijkse BKL gala georganiseerd en ik was door mijn vrienden van de Houtrib gevraagd om mee te gaan naar het VIP diner, dat voor genomineerden werd georganiseerd. Niet lang daarvoor had ik een mailtje gekregen met de vraag of ik naar beautysalon MJ Amsterdam wilde komen voor een behandeling. Ik dacht meteen aan het gala en sprak af dat ik die middag zou langskomen voor een facial en make-up zodat ik helemaal klaar was voor het diner & gala die avond.

Unknown
l

Om 13 uur stapte ik de mooie salon op IJburg binnen waar ik hartelijk werd ontvangen door Marie-José, de eigenaresse van de salon (ah, daar komt dus MJ vandaan!). Ze stelde me voor aan Amber, mijn schoonheidsspecialiste en visagiste van die dag. De salon ziet er prachtig uit: heel ruim met hoge plafonds, strak maar warm ingericht en de producten spelen een hoofdrol in het interieur van de zaak. De behandelkamers zijn knus en de grote stoel ligt zo lekker dat ik eigenlijk niet meer op wilde staan. Voor de behandeling werd ik compleet ingepakt met dekens zodat ik het  niet koud zou krijgen.

absolution_banner

Amber begon met een reiniging van mijn gezicht en vertelde over de producten van Absolution, die ze voor deze behandeling gebruikte. Het is een biologisch merk uit Frankrijk, dat voor bijna 100% gebruik maakt van organische en biologische ingrediënten gemaakt door lokale boeren. Wat ik heel tof vind aan het merk: je kunt het compleet naar je eigen wens customizen. Je pompt wat dagcrème omhoog, doet er een serum naar keuze bij (bijvoorbeeld één tegen pukkeltjes, of een serum dat je huid laat stralen) en smeert het dan op je gezicht. Zo kan je elke dag een crème kiezen die op dat moment bij je past.

Untitled

Na de reiniging verwijderde ze wat oneffenheden, werden mijn wenkbrauwen in model gemaakt en kreeg ik een heerlijke ontspannende gezicht- schouder- en decolletémassage. Hierna volgde een heel bijzonder masker: over het product werd een laag klei aangebracht die ervoor zorgde dat het masker warm werd en goed in mijn huid kon trekken. Ik zag er uit als een soort beeldhouwwerk haha! Op de foto zie je mijn ‘gezichtje’ nadat het masker eraf was. Tijdens het masker werden ook mijn handen nog gemasseerd, dus toen de behandeling eenmaal klaar was liep ik helemaal zen en glowy richting de visagieruimte.

images
Untitled

Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel in het make-up gedeelte. De hoek ziet er fantastisch uit: grote spiegels met lampen zoals je in het theater ziet en veel, heeeeeel veel make-up van het mooie merk make-up studio. Amber ging aan de slag en leerde me ondertussen hoe ik met mijn vorm gezicht het beste kan slapen. Als jullie het leuk vinden om het ook te leren maak ik er een filmpje van op Instagram. Om 15 uur stond ik, mooi opgemaakt, weer buiten. Op naar huis, jurk aan en haren mooi laten doen en door naar het BKL gala. Heerlijk om zo mooi opgemaakt, in een lange jurk rond te lopen tussen alle anderen in black tie. De avond kreeg ook nog een gouden randje, want Brasserie de Houtrib werd bekroond met een BKL award! Maar goed dat mijn make-up zo goed bleef zitten, want we zijn tot 5 uur ’s morgen doorgegaan met feesten…

Untitled

Over de auteur

2 comments

  1. Lynn 14 januari, 2015 at 20:35 Beantwoorden

    ah super leuk en een hele gave jurk! Ik vind het ook altijd leuk om wat extra’s te doen voor een feestje. & Must is een heel fijn merk, ik heb dat vroeger gebruik toen ik mijn visagie opleiding deed.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: