Bieten wraps met avocado spread en gerookte kipfilet

0
wraps met kipfilet
YES, het is eindelijk weer eens tijd voor een lekker lunch receptje! Het komt niet zo heel vaak voor dat ik thuis lunch, maar als ik het doe, doe ik het goed. Gewoon een boterham smeren vind ik maar saai, dus ik probeer altijd iets lekkers van mijn lunch te maken. Ook kies ik graag voor gezond, en niet al te moeilijk. Wraps met kipfilet zijn dan echt perfect.

 

De gewone wraps zijn lekker, maar heb je toevallig de ‘bieten tortilla’s’ en ‘wortel tortilla’s’ wel eens gezien? Ze zien er niet alleen tof uit (want rood & oranje) maar ze smaken ook heerlijk en bevatten (in tegenstelling tot normale wraps) bijna 50% groenten.

 

Je kunt natuurlijk voor de klassieke – altijd goed – roomkaas met zalm gaan, maar het is veel leuker om deze bijzondere wrap ook een bijzondere inhoud te geven. In mijn geval werd het een beetje extra bijzonder, omdat ik voor het maken van de avocadospread voor het eerst mijn spiksplinternieuwe foodprocessor die ik van Magimix kreeg gebruikte. Wow, wat heb ik zo’n ding lang gemist in mijn keuken! Ik had ooit een foodprocessor maar die heb ik weggegeven omdat ik een nieuwe kreeg – dacht ik – maar dat bleek dus een keukenmachine te zijn waarmee ik alleen kon mengen en kneden. Hoe vaak ik daarna niet misgegrepen heb…

 

foodprocessor
HAPPY me dus toen ik deze beauty van Magimix op mijn aanrecht zette. Wat ik in het geval van dit recept echt ideaal vond, is dat ik de kleinste kom met hakmes kon gebruiken. Er is ook een midi en een maxi kom; die zijn dan weer handig wanneer je meer maakt. Dit ging perfect in de mini kom =) Die avocadospread is trouwens niet alleen lekker op deze wraps, maar ook bijvoorbeeld over je kipfilet, bij een Mexicaans gerecht of op een toastje.

Dit heb je nodig

Keukenmachine met standaardmes

Ingrediënten

Voor 2 wraps
1/2 avocado
50 gr feta
sap van 1/4 citroen
4 el olijfolie
beetje peper en zout
150 gr gerookte kipfilet
2 bietenwraps
handje veldsla
handje kiemen
wraps met kipfilet

Het mooie bordje dat je op de foto ziet is van de lijn Streetfood van het leuke merk Cosy & Trendy en is verkrijgbaar via Cookinglife

Zo maak je het

Doe de avocado met de feta, citroensap, olie en wat peper en zout in de keukenmachine en laat draaien tot er een glad geheel is gevormd.
Snijd de gerookte kip in plakjes.
Smeer de wraps in met de avocadospread, leg hier een handje veldsla bovenop, dan de kip en dan de kiemen.
Vouw de wrap met beiden kanten naar het midden en steek er een sateprikker in om het bij elkaar te houden.
Je kunt de kip ook kleiner snijden en de wrap strakker rollen om het mee te nemen, bijvoorbeeld voor naar je werk of het park. Enjoy!

Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op:

YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

BewarenBewaren

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: