Café de Kroon in een nieuw jasje

0
cafe de kroon

1898. Dat is het jaar waarin café de Kroon zijn deuren opende aan het Amsterdamse Rembrandtplein. 118 jaar bestaat de zaak dus al, en dat vind ik een hele lange tijd. Sindsdien is er uiteraard genoeg veranderd, maar de laatste interieur-update was alweer 25 jaar geleden. Tijd voor iets nieuws dus, vonden de eigenaren.
Om het nieuwe interieur met eigen ogen te bekijken, en natuurlijk te proeven wat de menukaart te bieden heeft, nodigde De Kroon ons uit voor een hapje & drankje. Pas toen ik binnenstapte en de grote raampartij (die op het Rembrandtplein uitkijkt) zag, besefte ik me dat ik hier al eens eerder geweest was – op een vrijdagavond om te borrelen. Dat de zaak een restyling ondergaan heeft is een understatement: ik herkende het niet meer terug! Het heeft nu de uitstraling van een cosy hotellobby, terwijl het restaurantgedeelte knus en comfortabel aandoet.

cafe de kroon
We begonnen met een drankje aan de bar, waar ik voor een cocktail met lychee en wat pit koos. Verrassend lekker! De jongen die ons naar de tafel begeleidde was enthousiast en vrolijk, heel fijn om door hem geholpen te worden.

cafe de kroon
Als ik met pap ergens ga eten, geven we altijd aan dat we liever geen al te grote porties geserveerd krijgen: hij is niet zo’n grote eter, en ik groei dicht als ik 3 keer in de week een paar gangen naar binnen werk. 9 van de 10 keer krijgen we alsnog een enorme portie, maar bij De Kroon hadden ze ons verzoek goed begrepen. Vooraf kwam er een schaal op tafel met een aantal voorgerechtjes in mini formaat, waaronder steak tartare en gerookte zalm. Lekker!

De hoofdgerechten zijn bereid in de Josper houtskool grill: een houtskool gestookte oven die gerechten een heerlijke smaak geeft. We kozen voor de eendenborstfilet en de vis van de markt. Ik kreeg een heerlijk visje geserveerd in een romige palingsaus die op smaak gemaakt was met frisse kruiden. Wat een lekkere combi! De eendenborst was goed gebakken en smaakte ook goed. Het pannetje met gegrilde groenten wat bij de gerechten geserveerd werd, was mijn favoriet. Super vers, beetgaar en perfect op smaak, zo proef ik het graag. Ook kregen we een chimichurri saus erbij geserveerd waar ik niet zo kapot van was. De saus was veel te waterig en leek helaas niet op de lekkere, kruidige saus die chimichurri hoort te zijn, jammer.

cafe de kroon

Tot slot gingen we wederom voor to share, en kregen we wat kleine desserts geserveerd op een spiegelende plaat. Het zag er prachtig uit en alles smaakte lekker, maar de gekarameliseerde banaan met pinda crunch en zoethoutijs was toch echt favoriet. Heerlijk! Bij het kopje koffie scoorde De Kroon nog wat bonuspunten, door er een stukje huisgemaakte boterkoek bij te serveren. Ik hou ervan als een restaurant de moeite neemt om z’n eigen koffiekoekjes te bakken =)

Hierbij nog wat mooie plaatjes van het nieuwe interieur. De website is nog in onderhoud, maar je kunt natuurlijk wel de Facebookpagina van De Kroon bezoeken.
cafe de kroon cafe de kroon
Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: