Even tijd voor jezelf bij Wellness with Friends

0
wellness with friends

Soms is het zo fijn om even tijd voor jezelf te nemen. Omdat je heel hard gewerkt hebt bijvoorbeeld, of een zware periode achter de rug hebt. De ene keer doe je dat graag alleen, maar soms is het ook heel fijn als er iemand bij je is. Ik ga op dit moment door een rotperiode – ben er nog niet helemaal uit of ik dit verder wil uitleggen op Goodfoodlove, op dit moment nog even niet. Wellness with Friends had me uitgenodigd voor een ontspannend middagje samen met een vriendin, en dat kwam letterlijk precies op het goede moment.

wellness with friends

Ik leerde de dames van wellness with friends kennen op Healthy Fest, waar ze ons een heerlijke handmassage gaven

Samen met Diana rijd ik naar Almere, waar we door leuke dames hartelijk ontvangen worden in een kleinschalig beautycentrum. Op het moment dat we een voet binnenstappen, voel ik me al licht ontspannen. De ruimte is sfeervol ingericht, we worden op ons gemak gesteld en met een glaasje water nemen we plaats op de loungebank. Dan wordt ons uitgelegd hoe ze daar te werk gaan: zie het als een beautysalon waar je net even wat langer blijft hangen. Omdat je nog wat wilt eten, omdat je even de sauna in wilt of omdat je gewoon nog even wilt ontspannen. Ik denk dat werkelijk iedereen zich hier op z’n gemak voelt, aangezien je altijd in een privé sfeer bent. Jij en een vriendin (maximaal 4 personen), en verder geen andere mensen. Voor mij is dat op dit moment heel fijn, omdat ik veel met mijn vriendin te bespreken heb en anderen daar niet mee lastig val.

cenzaa

Allereerst kiezen we beiden een geur olie van het merk Cenzaa – keuze uit 4 – die ons aanspreekt. Niet ‘gewoon’ wat we lekker vinden, maar wat op dat moment het best bij onze mood past. Ik ga voor rivatalising en Diana kiest voor energetic. We krijgen niet alleen een kop thee in deze ‘smaken’, maar ze worden tijdens onze behandelingen ook als olie gebruikt, zodat de werking op alle fronten doorgaat. Diana neemt plaats op de tafel in de beautysalon terwijl ik met mijn voeten een voetenbadje neem. Daarna krijg ik een fijne voetscrub gevolgd door een heerlijke massage. Ik merk echt dat de dame die me masseert een professional is: ze doet het stevig maar niet te, ze praat maar weet ook precies wanneer ik even stil wil zijn. Daar zijn alle dames hier trouwens goed in.

voetmassage

Nadat onze behandelingen klaar zijn draaien we om, en is het voor mij tijd voor een gezichtsbehandeling. Deze duurt geen vol uur, en is daarom ook goed geschikt om te ondergaan tussendoor op een drukke dag. Wanneer je tussen afspraken door even de tijd vindt, kan zo’n behandeling je helemaal opladen. Mijn huid wordt gereinigd, gescrubd en ingesmeerd met een masker. Het gebeurt vaak dat je tijdens zo’n masker 10 minuten alleen gelaten wordt, maar hier pakken ze het anders aan. Ze besteden de tijd goed door je een extra minibehandeling te geven, wat in dit geval een oormassage is. Zo, dat is bizar! Maar echt heel lekker en ontspannend, en voor mij werkt dit nu heel goed tegen hoofdpijn. Wat ik helemaal bijzonder vind is dat wanneer ik in de spiegel kijk, mijn huid echt veel strakker is! Diana ziet het ook. Het effect blijft helaas geen weken aan, maar het doet zeker iets.

gezichtsbehandeling

Na een heerlijke lichte lunch met wraps met kip, zalm en verse sapjes gaat ons wellness rondje verder. Ik begin met een nek-, rug- en schoudermassage in de massagestoel. Normaal gebeurt dit zonder olie (je mag je shirtje aan of uit, wat jij wilt. Niemand kan kan – uiteraard – naar binnen kijken), maar mijn nek zit zo idioot vast dat ze vraagt of het goed is dat ze olie gebruikt. Graag zelfs! Na de massage ben ik half van de wereld, is mijn nek nog niet helemaal los (onbegonnen werk) maar voel ik me wel veel meer ontspannen. Diana is inmiddels klaar onder de ELT lichtlamp en we wisselen weer van plaats. Allereerst worden mijn handen voorzien van een creme en paraffinepakking. Dan neem ik plaats op de comfortabele stoel, krijg ik een brilletje op en gaat de lamp aan. Het licht is oranje/roze, zorgt er niet voor dat je bruin wordt, maar wel zorgt voor huidverbetering. Mensen met bijvoorbeeld psoriasis kunnen hier onwijs veel baat bij hebben. Ik vind de warmte van de lamp zo ontspannend dat ik meteen in slaap val, en na een kwartiertje weer wakker word als het licht dooft. De pakking wordt van mijn handen gehaald en ik krijg nog een lekkere crème ingemasseerd.

wellness with friends

We eten nog wat van de wrap die over is, kletsen na en dan is het tijd om – ontspannen en wel – huiswaarts te gaan. Wat is dit een fijne middag geweest! Precies wat ik even nodig had. Het lijk me echt leuk hier nog eens terug te komen, bijvoorbeeld met 4 vriendinnen voor een heerlijk verwen middagje. Benieuwd naar wat Wellness with Friends nog meer te bieden heeft? Bekijk hier hun website of volg ze op Facebook, daar staan vaak leuke acties op.

wellness with friends

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: