Foodie goodie | Lunchbakje van Rosti Mepal

5

Als ik naar school ga neem ik altijd graag mijn eigen eten mee in een lunchbakje. Het ‘voedsel’ dat in de kantine geserveerd wordt is namelijk niet bepaald om over naar huis te schrijven. Ik eet ’s middags graag salade of overgebleven eten van de avond daarvoor. Één minpuntje: bij salade hoort dressing en dressing lekt 9 van de 10 keer uit het bakje. Gevolg: tas vies en ik boos. Niet goed dus 😉

elipse2

Toen ik hoorde over de Elipse van Rosti Mepal was ik direct geïnteresseerd.  Niet in de laatste plaats omdat hij in het roze te krijgen is. I love pink! Het bakje scheen heel handig te zijn met twee gedeeltes, gescheiden door een rubberen laag en, nu komt het, een speciaal mini bakje voor dressing! Dit moest ik natuurlijk proberen.

20140423_094950
De Elipse – zo zie je de ware grootte

Het werd meteen een goede test want mijn lunchbakjes worden altijd in mij overvolle tas (laptop, opladers, flesje, deo, sjaal, bril enz. enz.) gestopt. Een kleine ramp dus wanneer er iets lekt.

20140423_095144

Ik nam wat kip ovenschotel (met saus die normaal gesproken zou lekken) van de avond ervoor mee en koos ervoor om mijn vork en wat cherrytomaatjes in het bovenste gedeelte te leggen. De rubberen rand sluit goed af en blijft stevig zitten. De deksel die je op het bovenste gedeelte zet wordt vastgehouden door het bijgeleverde elastiek. Na 2 uur hobbelen en schommelen in de trein kwam ik op school aan… met een schone tas! Het bakje lekt dus inderdaad niet, top.

elipse

Wat ik verder leuk/handig/goed vind:

– Het bakje is vrij groot maar wel effectief,  zo kan je bijvoorbeeld je ’11 uurtje’ bovenin leggen en je lunch onderin. Je kan het dressingbakje ook bijvoorbeeld voor een kauwgompje of eventueel medicijnen gebruiken
– Het materiaal is stevig, voor mijn gevoel kan ik hem 100x laten vallen zonder dat het stuk gaat
– Hij is verkrijgbaar in leuke kleuren maar is absoluut niet kinderachtig
– Het bakje kan in de vaatwasser (jeeej!) en is BPA vrij
– De Elipse is vriendelijk geprijsd, namelijk €14,95

IMG_20140508_065425

Hij gaat tegenwoordig standaard mee in mijn tas, gevuld met lunch, fruit of iets anders lekkers

 Verbeterpuntjes:

– Het zou fijn zijn als de bovenste deksel ook zonder elastiek goed zou blijven zitten. Ik ben zo’n chaoot die na 3x het elastiek kwijt is
– Het bakje is maar in 1 maat verkrijgbaar, het zou handig zijn als er ook een iets kleinere versie zou zijn, voor de mensen met een kleine tas of weinig honger 😉
– Ik zou het tof vinden als er bijpassend bestek bestond

Over de auteur

5 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: