Happy bowl met courgette, zalm en haricots verts

2
gezonde Bowl

Gezonde dingen die ook nog eens heel lekker zijn, maken me instant happy. Nu is ‘gezond’ een relatief begrip, maar naar mijn idee mag dit gerecht daar onder geschaald worden. Het bestaat uit bijna alleen maar groenten en zit bomvol met goede vetten, vezels en eiwitten. De vetten vind je terug in de avocado en de zalm, de eiwitten ook in de zalm (en in het eitje natuurlijk) en haricots verts zijn peulvruchten waar de broodnodige vezels in zitten.

Zelf at ik dit als lunch, maar mocht je trek hebben in een lichte avondmaaltijd kan dat natuurlijk ook. Maar net waar je zin in hebt! Ohja, nog een kleine tip: ik stoomde de boontjes, pocheerde het eitje en maakte slierten van de courgette. Helemaal geen probleem als je geen stoommandje hebt, geen ster bent in eieren pocheren (gewoon een zakje gebruiken, doe ik ook) of geen spirellisnijder hebt. Dan kook je de boontjes en het ei, en snijd je de courgette gewoon in flinterdunne plakjes. Easy as that! 

Dit heb je nodig

Stoommandje | steelpannetje | koekenpan | spirellisnijder

Ingrediënten

 

75 gr haricots verts
1/2 courgette
Handje rucola
1/2 avocado
1 ei
3 plakjes gerookte zalm
Handje pijnboompitten
Sap van 1/2 citroen
Olijfolie
Peper & zout uit de molen

Zo maak je het

Maak met de spirellisnijder slierten van de courgette. Leg een hand rucola in een diep bord, leg hier de courgetti op en sprenkel er wat olijfolie en peper en zout overheen.

Stoom de haricots verts in zo’n 4 minuten gaar en pocheer (of kook) het eitje. Snijd de zalm in repen en de avocado in blokjes.

Maak nu 3 vlakken op het bord: een met zalm, een met boontjes en een met avocado. Tot slot sprenkel je er nog een klein beetje olijfolie overheen, het sap van de citroen en een beetje peper & zout. Leg het eitje bovenop, en smullen maar!

gezonde Bowl

Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

salade met courgette

Groen/rode salade met een bite

Op mijn thuiswerkdagen lunch ik het liefst met een lekkere, frisse salade. Nu kan ik natuurlijk ’s ochtends mijn bed uitspringen, bedenken wat ik die ...