Chocolate Company in Bataviastad

4
high tea bataviastad

Shoppen en chocolade: deze twee woorden samen vormen voor menig vrouw (en man!) een hemelse combinatie. Ik heb ontdekt dat ze perfect samengaan.

IMG_0230

Chocolate Company opende half december haar deuren in het populaire Lelystadse shoppingparadijs Bataviastad. Eigenaresse Naima vroeg ons te komen proeven, en dat hebben we geweten!

Samen met Tig liep ik op zaterdagmiddag Bataviastad door. Het was zoals altijd gezellig druk. Sterker nog, dit is de enige plek in Lelystad die écht gezellig (en druk) is. Dat is wel een mazzel van hier wonen: dit leuke winkelcentrum is letterlijk 5 minuten rijden voor ons. Waar je vroeger vooral oude collectie en B-keuze artikelen kon krijgen, hangen de schappen nu vol met de nieuwste mode voor een scherpe prijs. Ik heb serieus wel eens een paar schoenen gekocht voor €30,- minder (!) dan dat ze op dat moment in de winkel lagen.

Om een hoekje, vlakbij de vernieuwde Hugo Boss winkel, prijkt een klein terrasje wat een beetje Frans aandoet. Het bleek het terras van Chocolate Company te zijn en we liepen naar binnen. Een ruime zaak met een lange bank langs de muur, wat statafels en een counter vol lekkere dingen was het eerste dat we zagen. “Kom je voor de high tea?”, werd me gevraagd. Uhhm…we komen gewoon lunchen toch? Dus niet! Naima vond het leuk ons te verassen met een high tea, compleet in Chocolate Company stijl. Geen scones en clotted cream, maar chocolade fondue met fruit, geroosterde brooddriehoekjes met spreads waar je van gaat watertanden, bonbons, brownie, cheesecake en wat rolls met kaas & eiersalade en zalm & roomkaas. Wat een aangename verrassing!

IMG_0219

Het was mega veel, maar we hebben ontzettend zitten smullen. Een hele gezonde lunch was het niet maar hé, van goede chocolade en taartjes moet je gewoon genieten. Voor een ‘gewoon’ broodje kun je hier overigens ook prima terecht. Wat ik ook grappig vind, is dat ik de thee dus oprecht lekker vond. Ik ben helemaal geen theedrinker (behalve met verse munt) en ik ben er sowieso binnen 1 glas dan klaar mee. Hier niet hoor, de hele pot ging leeg. High tea’en is iets dat je waarschijnlijk vooral met vriendinnen je moeder of andere vrouwen doet. Ik kan je vertellen dat Tigon net zo heeft genoten als ik, en dat er niks tuttigs aan was. Sleep dus prima je vent mee na een middagje shoppen, is ‘ie ook vast wel aan toe dan 😉

Over de auteur

4 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: