Koop een koe | dat zouden meer mensen moeten doen

0

Toen ik het persbericht van ‘Koop een Koe’ las was ik meteen enthousiast. Ik vind dit zó’n geweldig initiatief! Het zou top zijn als meer bedrijven hier een voorbeeld aan gaan nemen.

Natuurlijk wil ik jullie met liefde het concept achter Koop een Koe uitleggen, maar de meneer uit het filmpje kan het veeeel leuker en beter dan ik 😉

Komt ie:

Op het eind zegt hij: “leuk voor je portemonnee” maar noemt geen prijs. Om aan te geven dat het echt leuk voor je portemonnee is, dit is wat je krijgt:

En dit is wat het kost: €99,95

Koopeenkoe.nl voegt dit eraan toe:

Er van uitgaande dat je ook zo nu en dan eens kip eet en regelmatig vegetarisch en soms een stukje varkensvlees, kan je er dus gemakkelijk 29 maaltijden van eten. Drie rundvlees-maaltijden per week betekent dat je er dik  TWEE MAANDEN (in dit rekenvoorbeeld bijna 10 weken) mee kunt doen en dan is het weer tijd om een nieuw pakket te bestellen.

De Koeien

Een stukje uit het persbericht dat mij heel erg aanspreekt:

De koeien van koopeenkoe.nl hebben drie keer meer ruimte dan een gemiddelde koe. De stallen zijn licht, ruim en voorzien van groen, om de natuurlijke leefomgeving van de koe zoveel mogelijk te benaderen. Uiteraard lopen de dieren ook in de wei, waar ze een mix van (onbemest) gras en kruiden eten. Dit is overigens ook de reden dat koopeenkoe.nl geen biologisch keurmerk heeft, de dieren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Al kan het feitelijk niet veel puurder worden dan een onbespoten weide. De koeien worden bijgevoederd met tarwe en antibiotica wordt alleen toegediend als de dieren ziek zijn, dus niet preventief.

Wat mij betreft één en al lof dus voor dit initiatief. Ik weet wel wat ik ga doen! Vrienden optrommelen en met z’n allen een koe kopen =D

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: