6 tips om kinderen goed te laten eten | zo lusten ze het wél

3

Veel van onze vrienden hebben kinderen, en niet alle kids zijn even makkelijk als het op eten aankomt. Ik dacht altijd dat het aan de opvoeding lag wanneer een kind alles of juist niks lustte, maar daar ben ik een beetje van terug gekomen. Kinderen hebben gewoon een heel erg eigen willetje en wat ze niet wil eten komt er niet in 😉

2014-02-21 18.25.17

Speciaal voor mijn lezers met kids heb ik een aantal tips verzameld die er voor kunnen zorgen dat de kleintjes hun gezonde eten wel op eten.

Food Face 3

Kunstwerk

Maak een kunstwerkje van het bord. Laatst vertelde ik aan een vriendin (waarvan de kids niet goed aten) de ‘truc’ die mijn nicht toepast: een vrolijk plaatje maken van al het eten dat op het bord ligt. Een dag later kreeg ik van haar een foto toegestuurd van een vrolijk bordje, en daarna en van een leeg bord (+blije mama). Het had gewerkt! Er zijn ook speciale bordjes te koop die je kan ‘aankleden’, superleuk!

groene-smoothie2_bron-the-improv-kitchen

 Kikkersoep

Schotel ze een groene smoothie voor. Let wel: hoe je het brengt is essentieel. Ik zag bij een vriendin op Instragram dat ze haar zoontje een ‘kikkersoepje’ gaf. Gewoon een groene smoothie dus, maar omdat het kikkersoep heet had hij het binnen een mum van tijd op. Doe spinazie, lijnzaad, avocado, banaan en wat munt in de blender en klaar ben je. Je kan ook dit recept gebruiken.

kookschort kind + koksmuts

Helpen

Laat mini-me meehelpen met het bereiden van het eten. Zo kan je ze laten kiezen welke groenten er in de soep mogen, in de pan laten roeren en helpen met alles op de bordjes leggen. Wanneer ze het eten zelf gemaakt hebben zijn ze veel eerder geneigd om er van te proeven. Maak er dus een feestje van in de keuken!

Untitled

Zoethoudertje

Van het ontbijt (of lunch) kan je een waar paradijs maken door ze deze banaan-ei pannekoekjes of speltpannenkoeken te geven.  Het smaakt net zo lekker (ik vind zelfs nog lekkerder) dan gewone pannenkoeken maar het is een stuk gezonder.

bestek

Zelluf doen

Kids willen alles ‘zelluf doen’. Maak je niet druk dat ze knoeien of leg er een gigantisch kleed omheen. Tof bestek helpt natuurlijk ook altijd. Of laat ze bepaalde dingen met hun vingers pakken. Mijn moeder vertelde me dat ik vroeger mijn sperzieboontjes altijd keurig tussen twee vingers pakte en op at. Doe ik nu overigens niet meer hoor 😉

kleine kokkies

Kleine kokkies

Snuffel eens rond op de leuke blog van Francesca. Zij heeft een speciale sectie die ‘kleine kokkies’ heet. Gegarandeerd veel lekkere en gezonde inspiratie!

 

 Bron foto’s: 2 | 3 | 4 | 6 | 7

 

 

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: