Nieuwe favoriet: Restaurant Bleu op de Prinsenstraat

0
restaurant bleu

‘Kel, weet jij nog een leuk restaurantje voor komend weekend?’

Dit, en ‘hoe kan het dat jij niet dik bent met al dat eten van je?’ zijn de twee vragen die het meest aan me gesteld worden. Het antwoord op de laatste vraag volgt binnenkort; nu wil ik het graag even over de eerste vraag hebben. Want ja, dat weet ik. Een héél leuk restaurantje zelfs, die ik de afgelopen maanden al regelmatig bij vrienden heb aangeraden.

restaurant bleu

Met een Franse knipoog

Bleu heet de zaak waar ik zo enthousiast over ben, en het zit op de Prinsenstraat. Soms kom je ze tegen, een restaurantje waar je binnenloopt en denkt: ja, dit is leuk! Dat is Bleu dus. Het interieur is een beetje in moderne Franse stijl, en met zijn lage en hogere tafels ook heel knus. Het personeel heeft er echt zin in, en dat is zó leuk om te merken. Nog voordat we de kaart in ons handen hadden, zat de sfeer er door de vrolijk gestemde ober er goed in.
restaurant bleu
Toen het eten op tafel kwam, werd het alleen nog maar beter. We deelden een plank met verschillende voorgerechtjes: steak tartare, slakken en gamba’s van de josper (houtskoolgrill). Daarbij een glaasje bubbels met een framboos erin, en de avond kom eigenlijk al niet meer stuk.
restaurant bleu
restaurant bleu
Daarna volgde een heerlijk, op de huid gebakken visje en een perfect stukje vlees. Geserveerd met groene asperges, wederom van de josper. Lekker! Ook de wijnen zijn top; we drinken een bijzonder lekkere pinot grigio, en bij het vlees een goede Barbera.
Het nagerecht stond op de kaart als crumble, maar ik omschreef het in mijn notes (dat doe ik altijd als ik ergens eet) als ‘idioot fucking mega lekker hemels dessert’. Ik denk dat ik daar verder geen woorden aan vuil hoef te maken 😉
restaurant bleu
Is er dan helemaal geen puntje van kritiek? Jawel: de garnalen waren iets te ver door, de knoflook en ui mochten juist wat langer en de bernaisesaus (die goed op smaak was), was al iets teveel ingedikt. Nu zijn dit geen dingen die onoverkomelijk zijn, en ben ik van mening dat enthousiaste bediening een hoop goed kan maken. Je snapt dus dat ik hier graag nog een keer terug kom, en met veel plezier mensen naar deze ontzettend leuke zaak blijf sturen =)
Credit omslagfoto: Bleu

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

good news

Good News #10

Bij het aanbreken van een nieuw seizoen vond ik het weer eens tijd worden voor een nieuwe editie van Good News. Mijn inbox stroomt dagelijks ...