Toeristen in Amsterdam laten dus best vaak eten bezorgen! (en wij wilden er het fijne van weten)

0
uber eats

Na drukke, lange dagen zijn we allemaal wel eens lui en kiezen er dan voor om lekker eten te bestellen. Bijna ieder restaurant in Amsterdam is wel bij een bezorgservice aangesloten. Iedere keuken en elk type gerecht kun je bestellen en zelfs McDonald’s bezorgt sinds kort thuis in Amsterdam via UberEATS. Bestellen houdt naast patat en pizza nu ook salades, poké bowls, sappen en smoothies in.

En dat meerdere keukens populair zijn, blijkt uit ook uit de data van UberEATS. Ik sprak een UberEATS expert, en dit kon mij het volgende vertellen: “Eén op de drie bestellingen wordt gedaan door gebruikers die niet in Nederland wonen. Dat Amsterdam veel toeristen rijk (of arm?) is, wisten we al, maar dat ze zo vaak niet uit eten gingen maar eten bestelden? Dat is nieuw! Het restaurant met bestellingen van de meeste verschillende nationaliteiten is Asian King Nummer 2 gaat naar Salsa Shop op de Kinkerstraat en McDonald’s aan de Albert Cuyp gaat er met de derde plaats vandoor.” Misschien maar eens tijd om de Asian King uit te proberen…?

uber eats

Engelse fans en veel Belgen aan de thee

Maar er is meer: reizigers uit de Verenigde Staten hebben de afgelopen vier weken het vaakst eten besteld via UberEATS. Dat is niet gek, want het systeem bestaat daar al een stuk langer. Zij bestellen het vaakst bij Salsa Shop, Poke Perfect en Pizza Heart. Meer verrassend is dat de Belgen veel thee bestellen bij YoYo! Fresh Tea Bar. Nog een paar fun facts:

  1. Toeristen zoeken het restaurant voor Hollandse pot en seizoensmaaltijden -Dis Dinner Shop- misschien niet op, maar de afgelopen weken hebben reizigers uit Amerika, Groot Brittannië, Zwitserland, Indonesië, België en Dubai wel via UberEATS kennis gemaakt met onze keuken
  2. The Roast Room is populair bij Amerikanen en Brazilianen (en terecht!)
  3. Fransen bestellen het vaakst gezond en biologisch eten bij de Cora Delicatessenwinkel (waar ik regelmatig kom voor hun heerlijke belegde broodjes) 
  4. Mensen uit de VS blijven maar terugkomen, maar dit keer met een gezonder restaurant: saladebar SLA kreeg de meeste bestellingen van toeristen uit de VS en Duitsland
  5. Happy Meals voor de Britten: als ze in Amsterdam zijn, bestellen zij het liefste bij de McDonalds. Vooral de restaurants op de Albert Cuyp en de Kinkerstraat zijn populair

uber eats

Al met al: er wordt heel wat besteld en lang niet alles door mensen die in Nederland wonen. Bestel jij ook weleens eten als je op citytrip bent of ga je altijd uit eten? En waar bestel je in Amsterdam? Let us know!

Bron foto’s: Uber EATS

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: