Ad

Opening AH #lekkerbio pop-up store in Amsterdam

2
lekkerbio

Door Mieke van Engelen

Terwijl Kel lekker aan de Aperol Spritz in Italia zit, mocht ik als gastblogger naar de opening van de bio-pop-up store van Albert Heijn. Echt wat voor mij! Ik was namelijk altijd al benieuwd naar hoe biologisch het eten nou écht is bij de AH ( ik schreef er zelfs mijn scriptie over… ) In hoeverre wordt er rekening gehouden met mens ,dier en milieu wanneer het woord biologisch wordt gebruikt, of is het eigenlijk alleen maar marketing ? Ik hoopte daar vandaag achter te komen, en dat lukte!

IMG_8658

Zodra ik aankwam bij de bio pop-up-store van de AH op de Spaarndammerweg verbaasde ik me meteen over het uitgebreide assortiment.  Overal waar ik keek, zag ik (biologisch!)  lekkers. Sapjes, soep, appelkruimeltaart, verse groenten, kruiden, je kunt het zo gek niet bedenken. Een biologisch walhalla.  Zelfs de espressocups en de koffie pads waren biologisch. Bij binnenkomst word ik opgewacht door een (bio) eiermeisje, die in plaats van de gebruikelijke oester, eens een biologisch eitje openmaakte en vroeg of ik er peper of zout op wilde. Mijn favoriete product is hier gelukkig ook  ruimschoots verkrijgbaar,  namelijk de Organic  Gember- Citroen thee van Clipper, in een verpakking die iederéén vrolijk maakt.

IMG_8677

Wat me ook verbaasde, was dat er producten zoals Agave suiker ( waar ik normaal voor naar de Eco plaza ga) gewoon bij Albert Heijn te koop zijn. Bovendien kun je je favoriete muesli samenstellen, wat ik normaal gesproken op de markt doe. Ik maak er één met walnoten, cashewnoten en pecannoten.  Bij de kassa staat een grote kruidentuin met een schaar. ‘Verser kan niet’, staat er boven de basilicum, bieslook en munt en die je vervolgens zelf af kunt knippen en in een zakje mee kunt nemen. En het goede nieuws is dat dit alles dus ook te vinden is in de Albert Heijn bij jou om de hoek. Omfietsen naar een bio winkel of markt is dus nergens meer voor nodig!

IMG_8667

Tussen al het proeven door wordt er uitleg gegeven over het uitgebreide assortiment en de groei van biologisch eten . Binnen een jaar is het assortiment van Albert Heijn namelijk sterk uitgebreid. Eigenlijk is er van ieder product  wel een biologische variant te vinden ( vlees, groenten, pizza, thee, soep, wijn en ga zo maar door). Het hele biologische Paasontbijt kan dus regelrecht bij de Albert Heijn gekocht worden! ( toch goed om te weten zo vlak voor het Paasweekend).

image25

Ook kopen steeds meer mensen biologisch. Wat ooit begon als iets wat maar voor een zeer beperkte doelgroep bereikbaar was (en eigenlijk meer iets was voor geitenwollen-sokken -types) blijkt nu voor iedereen toegankelijk te zijn. Ik leer namelijk dat driekwart van de Nederlanders wel eens biologisch koopt. Leuk om te zien dat het steeds meer bij het dagelijkse leven hoort. Tijdens de uitleg wordt mijn argwaan naar biologisch eten helemaal weggenomen. Biologisch is een Europees keurmerk dat niet zomaar gebruikt kan worden en waar streng op wordt gecontroleerd. Hartstikke betrouwbaar dus!

IMG_8669

Al met al was het een leuke middag en ga ik zeker nog vaker biologisch kopen, gewoon bij de Albert Heijn hier om de hoek ( de Kinkerstraat in Amsterdam,  mocht je me zoeken ;-)). Als je deze week nog in de buurt bent van de Spaarndammerweg raad ik je zeker aan eens langs te gaan!  Zo niet, vind je het gelukkig ook gewoon bij je eigen AH in de schappen. De bio pop-up store bevindt zich in de Spaarndammerstraat 460 c in Amsterdam en is tot en met 7 april geopend van 9.00-19.00 uur, met uitzondering van eerste Paasdag.

IMG_8684

Ben je net als ik ook gek op biologisch?  Deel dan ook je favoriete #lekkerbio product met #lekkerbio en #AH en maak kans op heerlijke bio prijzen! 

Over de auteur

2 comments

  1. Ellen 2 april, 2015 at 12:10 Beantwoorden

    Leuke gastblogger met een leuk verhaal en gelukkig houdt ze ook van biologisch in een champagneglaasje……Rara wat zat daar in???

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: