Pannenhart in actie voor de Voedselbank

2
kookpunt

‘Delen maakt je rijker’. Ik weet niet of dit een bestaand gezegde is, of dat ik dit nu ter plekke uit m’n mouw schud, maar ik vind het een mooie gedachte. Ik geloof er heel erg in dat je heel blij kan worden door iets voor een ander te doen. Kookwinkel Kookpunt denkt hier net zo over en is daarom een hele toffe actie  voor de Voedselbank gestart.

De Voedselbank zorgt ervoor dat personen en gezinnen die door omstandigheden niet genoeg eten hebben een wekelijks voedselpakket krijgen. Voor regio Rotterdam gaat het om 7600 voedselpakketten per week. Wij dragen graag ons steentje bij met Pannenhart in Aktie en kunnen jullie hulp daar goed bij gebruiken!

Wat hebben ze nu bedacht: Voor iedere twee pannen die je koopt doneert Kookpunt 1 pan aan de Voedselbank. Dit kunnen twee losse pannen zijn, maar mag ook een set zijn. En als je bijvoorbeeld 4 pannen koopt, dan worden er natuurlijk 2 gedoneerd. Jij blij, want je hebt mooie nieuwe pannen, en de mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank zijn ook blij, want zij kunnen hun eten dan ook in een fijne pan bereiden.

Nieuwsbericht Plaatje

Vind je het lastig om een goede pan te kiezen? Op 21 en 28 februari worden er in de winkel in Rotterdam demonstraties gegeven waar je leert welke gerechten je uit welke pan tovert, en hoe je ervoor zorgt dat het eten niet aanbakt in een RVS pan.

Ik mocht zelf thuis al aan de slag met de mooie koekenpan van de Buyer, een merk dat heel geliefd is onder Franse chefs. En ik snap wel waarom! Ten eerste ziet hij er gewoon cool uit: mat grijs, zonder al te veel poespas en lekker zwaar materiaal. Hij werkt ook echt fantastisch: de pan is gemaakt van plaatstaal wat er voor zorgt dat de hitte perfect verdeeld wordt (handig als je zoals ik op inductie kookt). Hij heeft van zichzelf geen anti-aanbak laag maar een finish van bijenwas, wat voor anti-plak kwaliteiten zorgt (ik heb mijn best gedaan om dat vanuit het Frans te vertalen).

Op de foto zie je met mijn hand erbij hoe groot de pan is. De pan die je daarachter ziet kreeg ik van Le Creuset en de grap is: sinds ik die pan heb gebruik ik nauwelijks nog een andere. Ik stoom mijn groenten, kook pasta, maak soep erin, ik gebruik hem werkelijk overal voor. Ik ben bang dat het met deze koekenpan niet anders zal zijn 😉 Koks roepen het altijd al, maar ik kan het echt beamen: een goede pan is echt een investering. Met een goede pan, koekenpan en hapjespan of wok kan je zo ongeveer elk gerecht dat ik kan bedenken bereiden. Scheelt ook weer een hoop ruimte!

kook2

Het kan natuurlijk zijn dat je, net als ik, niet in de buurt van Rotterdam woont. No problemo! Want ook via de webshop van Kookpunt geldt deze actie. Het duurt nog de hele maand februari, en in maart worden de pannen meegegeven aan de gezinnen. Tip van mij: ze hebben nu sale op Le Creuset pannen =D

Over de auteur

2 comments

 1. Paula Bastinck 19 februari, 2015 at 15:34 Beantwoorden

  Ha Kelly,
  De de Buyer pan behoort voor eerste gebruik ingebrand te worden. Dit doe je met olie ( die tegen hoge temperaturen kan ). Eerst de pan warm laten worden, dan de olie echt een minuut of 10 goed heet laten worden en door de gehele pan laten glijden. Af laten koelen , olie weggooien en dan is ie klaar voor gebruik.
  Altijd vettig houden en nooit in vaatwasser stoppen.

  Nu ga je er nog blijer mee zijn denk ik. ( ps er had een Nl gebruiksaanwijzing bij horen te zitten ).

  groet,
  Paula

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: