Pittige pompoen paprika soep

6
pompoen paprika soep

We blijven deze week een beetje in de detox sferen en of je nu wilt of niet, ik neem jullie er gewoon in mee 😉 Het is tenslotte gezonderdag! Een kleine update van hoe mijn detox gaat: de eerste dag voelde ik me vrij gammel maar dag twee was ik helemaal oké. Ik denk veel aan eten, maar ik heb geen honger. Vooral nu ik een lekker receptje aan het typen ben heb ik wel echt zin om te eten, maar dat komt gewoon omdat ik er zo gek op ben.

pompoen paprika soep

Tijdens mijn afbouwdag afgelopen zondag maakte ik een lekker soepje. Ik had zin in een variatie op gewone pompoensoep dus deed er ook paprika, tomaat en wat chiliflakes bij. Het resultaat was een heerlijke spicy soep, die absoluut goed in een gezonderdag past! Het lekkere van pompoensoep vind ik dat het zonder room te gebruiken toch een lekker stevige soep wordt, die wat mij betreft prima vult als lichte avondmaaltijd.

Dit heb je nodig:

Soeppan | staafmixer

Ingrediënten:

300 gr pompoen | 1 rode paprika | 4 cherrytomaten (of 2 trostomaten) | 2 stengels bleekselderij |1 sjalot | 1 teen knoflook|1 liter groentebouillon | 1 tl.  vadouvan kruiden (is mega lekker van Jonnie Boer – gewoon bij de supermarkt) | heel klein beetje chili uit de molen | olijfolie

Zo maak je het:

Was de pompoen en snijd hem in grove stukken; schillen hoeft niet. Snijd de tomaten in vieren, de bleekselderij in stukjes en snijd de paprika grof. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze met wat olie aan in de soeppan. Doe nu de gesneden groenten erbij en bak het op middelhoog vuur zo’n 5 minuten. Het is niet noodzakelijk de groenten te bakken, maar ik vind dat het een lekkere smaak geeft.

pompoen paprika soep

Doe de bouillon in de pan, breng het geheel aan de kook en laat daarna op laag vuur 30 minuten pruttelen. Wanneer de soep klaar is pureer je alles met de staafmixer en dan voeg je de kruiden toe. Doe dit vooral op smaak: ik gebruikte een flinke theelepel Vadouvan en een kwart draai aan de molen aan chiliflakes. Eet smakelijk!

Over de auteur

6 comments

  • Kelly 3 februari, 2016 at 10:10 Beantwoorden

   Hi Els,
   dit recept is voor ongeveer 3 personen. Wij eten er ’s avonds met z’n tweeën van en dan heb ik nog een kop over. Maar als je veel eet is het voor 2 =)

 1. kelly 16 juli, 2015 at 09:03 Beantwoorden

  Lijkt me erg lekker! Ik ben dol op zelfgemaakte soepen! Ik gebruik soms als vervanging van een room een eetlepel magere kwark. Deze roer ik er bij het serveren pas doorheen. Geeft veel smaak, en gezond ook.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: