Stoer Amerikaans eten bij bistro Jan Goos

0
jan goos

Een nieuwe bistro in één van de Lelystadse havens, dat is natuurlijk altijd goed nieuws. Wanneer deze bistro de nieuwe zaak van twee vrienden van me is betekent dat voor mij natuurlijk helemaal een feestje. Eindelijk een plek direct aan het water waar je in het weekend heerlijk buiten kunt lunchen met onder andere warme gerechten (!!) in plaats van alleen maar broodjes. Maar bistro Jan Goos is nog zo veel meer dan dat.
jan goos

Jan Goos is altijd een begrip geweest in Lelystad. Je kon er goed eten en de plek was – met uitzicht op alle bootjes in de haven – bijzonder en mooi. Ik weet niet precies hoe het gegaan is, maar er kwam een moment dat het een aantal keren van eigenaar wisselde en vanaf toen is het er helaas niet beter op geworden. De laatste verhalen die over deze bistro rondgingen waren dan ook niet heel positief en de zaak heeft bijna een jaar leeg gestaan. Op Goodfoodlove hebben jullie de naam ‘Brasserie de Houtrib’ verschillende keren voorbij zien komen. De eigenaren van deze zaak in de Houtribhaven zijn de afgelopen anderhalf jaar goede vrienden van ons geworden en we komen hier dan ook heel graag eten. Ik was heel erg blij verrast toen ze een aantal maanden geleden vertelden dat ze bistro Jan Goos, in de nabijgelegen Deko Marine haven, nieuw leven in zouden blazen.

jan goosJan goos

Onze amigo Erik zit altijd vol met ideeën over heerlijke gerechten en concepten voor restaurants. Ik vind het leuk om te zien wat hij voor Jan Goos bedacht heeft: een Amerikaans concept met invloeden van verschillende culturen zoals die van Mexico en Italië, echt zoals je in Amerika ook tegenkomt. Het interieur is stoer met veel hout, old school prints aan de muur en biljartballen als kaarsen. Een kleine greep uit de menukaart: tiger shrimps, diamant steak, spaghetti met meatballs (mijn favo!), procureur en de ‘signature dishes’ hamburgers. Kleffe broodjes met een burger erop doen ze natuurlijk niet aan: een hamburger betekent bij Jan Goos een black angus burger met bijvoorbeeld cheddar kaas, guacamole en jalapeño peper of een healthy burger met zoetzure komkommer op volkoren brood.

Jan goos Jan goos

Wat ik heel tof vind is dat er maar één menu kaart is, voor zowel ’s avonds als overdag. Jawel, dat betekent burgers voor lunch! Maar ook een bord pasta of een lekkere caesar salade als je daar zin in hebt. Inmiddels hebben we meerdere keren bij Jan Goos gegeten en heb ik zo mijn favorieten verzameld. Met stip op nummer 1: de gamba’s. Die zijn zo lekker! Groot, met een goede bite en heerlijk op smaak gebracht. De chef’s salad of tonijnsalade (eigenijk een voorgerecht) eet ik graag voor lunch en ’s avonds kies ik meestal een lekkere pasta, bijvoorbeeld met pesto.

Jan goos Jan goos

Ook voor een drankje na het eten zijn we hier vaak te vinden. Er is sinds kort een leuke drankenkaart (naast de gewone kaart) waar onder andere de Famous Ginger opstaat: een mix van Famous Grouse en ginger ale, erg lekker. Het leuke van deze zaak is dat zowel mensen uit Lelystad als mensen van ver daarbuiten er komen. Je meert met je boot zo aan je kunt makkelijk een stop maken om even lekker te eten. En wat dacht je na een dagje shoppen in Bataviastad? Dat is nog geen 5 minuten rijden.

Jan goos

Bistro Jan Goos is dagelijks geopend: ma-wo van 16 tot 22 uur en do-zo van 12 tot 22 uur. Vanaf donderdag tot zondag kan je hier dus ook terecht voor een lekkere lunch – op het terras bijvoorbeeld – en de rest van de week eet je er ’s avonds.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: