Salade caprese met burrata

1
salade caprese burrata

Sommige recepten zijn perfect door hun eenvoud; je hebt dan niet meer nodig dan slechts een paar ingrediënten om een heel lekker gerechtje te maken. Salade caprese is daar wat mij betreft een van: tomaat, mozzarella en basilicum, dat is het enige wat je ervoor nodig hebt. En goede olijfolie natuurlijk =)

Salade caprese vindt zijn oorsprong op het Italiaanse eiland Capri, waar ook de naam vandaan komt. Net zoals de pizza Margherita, heeft deze salade de kleuren van de vlag van Italië. Bij gerechtjes zoals deze gaat het niet om hoe je de ingrediënten gebruikt, maar vooral wát voor ingrediënten gebruikt. Een gewone tomaat, een plakje goedkope mozzarella en kwalitatief niet-zo hoge olijfolie maken ‘officieel’ ook caprese, maar of het lekker is valt te betwijfelen. Er is zulke lekkere mozzarella te koop: dat is die paar euro absoluut waard.

salade caprese burrata

Voor dit gerechtje maakte ik een kleine variatie op de gewone salade caprese, die wordt geserveerd met (buffel)mozzarella. Ik koos voor burrata: een soort mozzarella, maar dan veel romiger en nog zachter. Burrata (dat Italiaans is voor ‘boterachtig’) is een combinatie van mozzarella en room. De buitenkant is stevig, en de binnenkant is heerlijk zacht. Vanaf 15 juni verkoopt de Lidl Italiamo producten; een lijn met allemaal heerlijke Italiaanse producten waaronder ook een bijzonder goede burrata. In combinatie met hun biologische tomaten en verse basilicum (van zo’n plantje), is dit een gerechtje om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

Voor 2 personen

2 grote of 3 kleine rijpe, biologische tomaten

1 bol burrata (bijvoorbeeld van Italiamo)

5 blaadjes verse basilicum

Goede olijfolie

Zeezout & peper uit de molen

Zo maak je het

Was de tomaten, snijd ze in plakken van zo’n 5 mm dik en schik ze naast elkaar op een bordje. Scheur de basilicumblaadjes klein en verdeel ze over de tomaten. Leg de bol burrata op de tomaten, strooi er wat versgemalen peper & zout overheen en maak af door er lekker wat olijfolie overheen te sprenkelen. Super simpel, maar oh zo lekker!

salade caprese burrata

Komende tijd zal je vaak artikelen/recepten tegenkomen waarin ik Lidl noem. Ik mag mezelf trots ambassadeur noemen van deze supermarkt, en ga jullie een jaar lang zo nu en dan voorzien van tips over mijn favoriete producten.

 

Over de auteur

1 comment

  1. Anneke 17 januari, 2021 at 17:31 Beantwoorden

    Bij die insalata Caprese vergeet je toch echt om er basilicum overheen te strooien of verse blaadjes erop te leggen en om de salade te besprenkelen met crema ceto classico. Een balsamico creme azijn.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: