Smaak van de week #3 | De finish komt dichtbij!

0
foodblog

Het is nog maar twee weken geleden dat ik schreef over mijn deadline en de bijkomstige stress. Deze week kwam dan eindelijk het verlossende woord: mijn onderzoeksvoorstel is goedgekeurd en ik mag dan eind-de-lijk beginnen aan mijn afstudeeronderzoek! Daarbij is ook mijn stagedossier goedgekeurd (daar heb ik slechts een jaar op moeten wachten…) dus wat betreft school kon het niet beter. Verder was het een week van lekker eten (is dat ooit anders dan?) en twee dagen werken op een beurs. Lees mee =)

Untitled
Vorige week liet ik het mooie pakket zien dat ik van Quaker kreeg. Maandag maakte ik een heerlijk ontbijtje met kaneel oatmeal, amandelmelk, walnoten, cranberry’s cacaonibs en natuurlijk wat maple syrup.


s’ Middags ging ik naar Bilder & de Clercq op de Ceintuurbaan om een aantal chef’s specials te proeven. Ze zijn een hele leuke samenwerking aangegaan met een aantal Amsterdamse restaurants, deze week vertel ik jullie er meer over.


Dinsdag wederom een retourtje Lelystad-Amsterdam, dit keer voor een bezoek aan wenkbrauwgoeroe Sjoerd. Ik ben echt heel blij met het resultaat! Mocht je ook een keer bij hem langs willen laat het me weten, dan geef ik zijn contactgegevens.


Mama nam me me naar Spaghetteria waar we ontzettend hebben gesmuld van spaghetti vongole en (shit ik ben de naam vergeten) een pasta met ragú van inktvis, mosselen en tomaat en ook mosseltjes en inktvisringen erin. ZO lekker!


Om de verjaardag van een vriend te vieren gingen we ’s avonds in Lelystad naar de plaatselijke kroeg. Barvrouw Roos maakte een fantastische cocktail: de door haar bedachte appeltaart. Er gaat appelsap, Baileys en slagroom in en het smaakt echt precies naar appeltaart!


Woensdag en donderdag stond ik met mijn collega’s van sales op de Webwinkel Vakdagen. De mensen die onze stand bezochten kregen een heerlijk flesje Frecious slowjuice sap. Extra leuk aan de beurs: woensdag was de beursborrel waar we met een grote groep (diehard) standhouders tot de late uurtjes hebben staan feesten. Minder leuk aan de beurs: de kater op donderdag 😉


Toen ik van de week bij Bilder & de Clercq was kon ik het natuurlijk niet laten mijn boodschappen daar mee te nemen. Ik maakte deze champignon strogranoff die super goed in de smaak viel. Yes, het receptje komt eraan!


Vrijdag ging ik lunchen bij vriendin Giga (jaja, degene die de heerlijke pastechi maakte). Ik weet dat ze heel erg lekker kan koken, maar aangezien het net 12 uur was had ik deze maaltijd niet aan zien komen. Maar lekker dat het was! Ze had eiernoedels met groenten, zalm en zelfgemaakte teryakisaus gemaakt. Daarbij wat brood met roomboter, een salade en ach, ook een lekker glaasje wijn. Heerlijk was het! Het receptje heb ik meteen van haar gepikt dus dat kunnen jullie hier binnenkort verwachten.


Het recept van deze fantastische pittenrepen kwam deze week online, en zowel in real life als op de blog waren ze een groot succes!


Mijn vriendin en gastblogster Simone ging voor mij naar de oude Verkade fabriek (omdat ik zelf helaas niet kon). Op de foto zie je haar zelf chocolade maken . Binnenkort natuurlijk haar verslag hier op Goodfoodlove!


Vrijdagavond borreltijd! We hadden met een leuk groepje afgesproken bij café Nel in Amsterdam. De borrelhappen smaakten daar echt top, maar het licht was zo slecht dat ik daar geen goede foto van heb. Een rare van ons dan maar 😉

Untitled
Ik kreeg met de post niet 1, niet 2 maar 10(!) flesjes chilisaus van Encona binnen. Een aantal smaken zijn Jamaican Jerk BBQ, Thai Sweet chili en Louisiana Cajun Hot. De smaken gaan van mild naar heet dus er is voor elk wat wils.

Untitled
Zaterdag gingen we ‘even’ bij vrienden langs, wat bij ons eigenlijk altijd eindigt in een gezellige middag en een smaakvolle avond. Bri had genoeg boodschappen meegenomen om een heel weeshuis van saoto soep te voorzien maar we hebben het voor elkaar gekregen om de pan met slechts 7 man leeg te krijgen. Wat is dat toch lekker! Ook dit receptje is gekaapt dus het komt snel online.


Naast de soep maakten we ook deze peren-gember cakejes die we aten als dessert. Ze waren zo goed gelukt!


En toen was het al weer zondag… We hebben de halve dag bedacht wat we konden gaan doen en kwamen tot de conclusie dat er helaas niks te beleven was in het altijd bruisende Lelystad. Gelukkig begon om 16 uur Lely Sunday Afternoon bij de Eetalage, waar een bandje zou spelen. De band bleek ontzettend leuk en we hebben gezellig met vrienden wat gedronken en aan een paar kippenvleugeltjes geknabbeld. Lekker zondagje uiteindelijk =)

Preview van de komende week: vroeg sporten op de maandag ochtend en het heerlijke Food Soul Festival.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: