Chili kippenpoten met salade van Chinese kool en mango

0
kip chili

Vroeger hoefde je me echt geen kippenpoten voor te schotelen. ‘Ik lustte ze niet’ om de fantastische reden dat ik dan vieze handen kreeg, en al het eten waar je vieze handen van kreeg ging er bij mij niet in. Zo heb ik dus ook een hele tijd geen patat gegeten, omdat je dat ook met je handen eet (dacht ik). Times have changed, gelukkig maar 😉 Ik eet nu graag een lekker kippenpootje, vooral als ‘ie smakelijk gemarineerd is. Encona stuurde me een heel assortiment chilisauzen waar ik heel benieuwd naar was. In eerst instantie wilde ik de kip marineren in de hot pepper sauce met papaya, maar deze bleek wel heel erg hot. Ik speelde dus op save met de Thai sweet chili, die ontzettend lekker bleek te zijn.

kip chili

Erbij maakte ik een frisse salade van Chinese kool, mango en wortel. Geen carbs vandaag, dus als je wat minder koolhydraten wilt eten is dit een perfect gerechtje! (PS: je hebt zeker koolhydraten nodig, maar wel de juiste variant. En niet zoveel als we gewend zijn te eten =) Witte rijst bijvoorbeeld kan je beter laten staan. Optimale Gezondheid vertelt je er alles over.)

Dit heb je nodig:

Oven op 200 C | grote kom | ovenschaal

Ingrediënten:

4 grote kippenpoten | 1 Chinese kool | 2 winterpenen (of een zak wortel julienne) | 1 mango | 2 handjes rozijnen | 15 cherrytomaatjes | 3 bosuitjes | 1 sinaasappel | 1 citroen | 1 el. honing | 1 el. sesamolie | 8 el. Olijfolie | 3 el. chilisaus (Ik gebruik Thai sweet Chili saus van Encona)| 3 cm. verse gember | zeezout

IMG_8098

 Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 C. Maak de marinade voor de kip: meng de chilisaus met 6 el. olijfolie en 2 cm. geraspte gember. Smeer de kip in met peper en zout en leg hem vervolgens in de marinade, dit kan je allemaal vast in de ovenschaal doen. Als je wilt kan je de kip ’s ochtends al marineren, dan trekken de smaken er lekker in. Heb je daar geen tijd voor? Een halfuurtje geeft ook al een heerlijke smaak! Zet de kip 40 minuten in de oven en maak dan de salade klaar. Snijd de Chinese kool, bosui en de winterpeen, ik vind dit het makkelijkste gaan met het grove mes in de keukenmachine maar je kunt het natuurlijk ook met de hand snijden. Halveer de cherrytomaten en snijd de mango in blokjes. Maak de dressing: meng 2 el. olijfolie met het sap van 1 citroen en 1 sinaasappel. Hier gaat 1 cm. geraspte gember en de sesamolie en honing bij.

Doe de gesneden groenten in een kom en leg de mango, tomaatjes en rozijnen er bovenop. Sprenkel de dressing er overheen en serveer met de kippenpoten. Eet smakelijk!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: