Heerlijk écht Indonesisch eten | Restaurant Blauw Amsterdam

5

Het is dat ik op zaterdag geboren ben, anders had ik prima een zondagskind kunnen zijn. Door een leuke beschrijving van het evenement op de Facebook pagina van Taste of Amsterdam achter te laten won ik een diner voor twee bij restaurant Blauw in Amsterdam.

Restaurant Blauw is een Indonesisch restaurant (niet te verwarren met Ron Blaauw, wat ik dus eerst wel deed) dat onder andere in Amsterdam-Zuid zit. Vorige week gingen we er eten.

Untitled
Het is een vrij grote zaak met verschillende trappetjes en niveaus. Bij binnenkomst hangt er een gigantische, prachtige foto van een Indische familie.  De tafeltjes hebben allemaal een ingebouwd warmhoudplaatje. Handig en ziet er leuk uit =)

Ik lust werkelijk alles (behalve hutspot) dus ik vind het altijd moeilijk om te kiezen in een restaurant.  De keuze valt altijd wel op iets dat ik thuis nooit maak.

Untitled

Vooraf nam ik koekjes van de koningscrab en garnalen en Tig koos voor de spiesjes van buikspek van de Blauw goes Bali kaart. Dit was zo lekker! Het zag er ook nog eens mooi en kleurig uit.

Als hoofdgerecht kozen we voor vis, zeeduivelfilet in pikante saus en zeeduivelfilet in een saus van keriminoten. Ik had geen idee wat voor noten het waren en daarom wilde ik het graag proberen. Geweldigenoten! 😉

Untitled

We kregen allemaal kleine bakjes op tafel met onder andere seroendeng, kroepoek gado gado en nasi. De gerechten werden op de warmhoudplaat geserveerd zodat we van beide kanten konden pakken. Ook dit was weer een topper, wat een lekker eten zeg! Al die verschillende smaken… serieus het lekkerste Indisch dat we ooit gegeten hebben. De wijn (wij kozen een Franse Chardonnay) was ook erg lekker en paste goed bij de smaak van het eten.

Untitled

Toen al het lekkers op was hadden we meer dan genoeg, maar ons oog was al op de dessertkaart gevallen. Dit moesten we natuurlijk proberen! Tig ging voor de bananentaart en ik koos op aanraden van de bediening (zei toch dat ik nooit kan kiezen 😉 ) de kue dadar ijo: een knalgroen pannekoekje met kokos, palmsuiker en vanilleijs.

Untitled

We hadden volgens mij tijdens de amuse die we kregen al bedacht dat we hier terug zouden komen. De prijzen zijn gemiddeld, maar voor een hoofdgerecht ben je altijd meer dan €20,- kwijt. Dit is echt zo’n restaurant waarvan je snapt waar je het voor betaalt: absoluut waar voor je geld.

Untitled

Ook niet onbelangrijk: De bediening was erg vriendelijk en vertelde ons dat de koks allemaal Indonesisch zijn. Heel gek maar zo’n vermoeden hadden we al 😉

Je vindt Blauw in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en sinds kort ook Rotterdam. Wel even reserveren van tevoren, er zijn meer mensen die het heerlijke eten ontdekt hebben.

Over de auteur

5 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: