Super snelle spaghetti met salieboter, zontomaat & witte kaas

3
spaghetti met salieboter

Daar is er weer een hoor: een pasta receptje. Ik kan er gewoon echt geen genoeg van krijgen, pasta is zó lekker en veelzijdig. Daarbij is het voor mij stiekem ook het ultieme fast comfort food, als ik even snel iets heel lekkers wil maken wordt het vaak een bordje pasta.

Net als de Italianen ben ik absoluut geen fan van grote stukken groente in mijn saus. Ik maak liever een basic saus en serveer dan een bordje sla naast mijn spaghetti. Waar ik wel gek op ben, is op kaas. Van bijna elke soort gaat mijn hart sneller kloppen, zo lekker vind ik het. Voor dit receptje gebruikte ik de witte kaas van Apetina. Wel deed ik er net even iets anders mee dan je normaal zou doen: in plaats van het over het gerecht heen te brokkelen, liet ik het smelten om er een overheerlijk sausje van te maken. De kaas heeft een stevige structuur en een lekker hartige, zilte smaak. Heel lekker over de salade natuurlijk, maar dus ook perfect geschikt om mee te koken. En het mooie is; naast het blok witte kaas heb je maar heel weinig andere ingrediënten nodig.

spaghetti met salieboter

Dit heb je nodig

Pan | koekenpan

Ingrediënten

Voor 2 personen

150 gr. (volkoren) spaghetti | 1 blok Apetina witte kaas | 2 el. zontomaatjes | handje verse salie | 1 teen knoflook | 1 tl. chilipoeder | goede olijfolie | klont roomboter

Zo maak je het

Kook de spaghetti in ruim water tot deze al dente is. Snijd de knoflook fijn, de zontomaat in reepjes en hak de salie grof. Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en doe de boter hierbij. Bak de knoflook hier een minuutje in en voeg dan de salie toe. Kort aanbakken en dan gaan de zontomaatjes erbij. Brokkel nu de witte kaas eroverheen, en roer en druk aan tot het een beetje smelt. Voeg tot slot de chilipoeder toe en laat de smaken op laag vuur even in elkaar overlopen. Schep op het laatst de spaghetti er doorheen zodat het goed met de saus mengt en dan is je gerechtje klaar. Eet smakelijk!

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Apetina

Over de auteur

3 comments

    • Kelly 1 december, 2016 at 21:47 Beantwoorden

      Hi Maya,
      ik waardeer het dat je dit aan me vraagt, maar Goodfoodlove is niet de plek voor dieet gerelateerde recepten. Ik plaats recepten met goed eten waar ik blij van word. Als je Googled kom je vast genoeg tegen voor het fodmap dieet, veel succes =)

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

venster 33

Hotspot | Venster 33 in de Pijp

De Amsterdamse Pijp zit niet bepaald verlegen om horeca: pizza’s, wijn, taart, gezonde ontbijtjes, speciaal bier… Noem het maar op en je vindt het er. ...