Spinazie met mozzarella en zontomaat

1
spinazie mozzarella

Spinazie is één van mijn favoriete groenten. Ik vind het lekker, het is gezond en het is super veelzijdig. Je kunt het natuurlijk koken (doen mensen dat nog??) of roerbakken, maar je kunt het ook rauw eten en het leent zich perfect als ‘vulling’, bijvoorbeeld voor een frittata of quiche. Ik vind het zelf heel erg lekker om te roerbakken. Normaal doe ik er wat kruiden bij en leg ik er een gekookt eitje op, maar dit keer wilde ik het anders doen en er een Italiaans tintje aan geven. Bij Italië denk je aan mozzarella en zontomaat, en dat is precies wat ik toegevoegd heb. Ohja! En wat venkel. Dat had ik nog liggen en het bleek een fantastische combinatie te zijn.

spinazie mozzarella

Dit heb je nodig:

Koekenpan of hapjespan | kaasschaaf of brede rasp

Ingrediënten:

500 gr. verse spinazie | 1 teen knoflook | 1/2 rode ui | 8 a 10 zontomaatjes | 1 bol mozzarella | 1/2 venkel | peper & zout | olijfolie

Zo maak je het:

Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn. Snijd de venkel met behulp van de schaaf of rasp in flinterdunne plakjes. De zontomaten snijd je in reepjes en de mozzarella in blokjes. Verhit wat olie in de pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de spinazie hand voor hand toe tot deze geslonken is. Zet het vuur laag en voeg de mozzarella, venkel en zontomaten toe. Roer het geheel door tot de mozzarella wat gesmolten is, en dan is het klaar om te serveren!

De spinazie gaat goed samen met de Italiaanse gehaktballetjes en wat rijst

 

Over de auteur

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: