Vegan appeltaartje met nootjes en dadel-karamel saus

0
vegan appeltaart

Bij het heerlijke vegan crunchy oats vegan crunchy oats receptje dat ik laatst postte, vertelde ik over de workshop die ik bij Yay volgde. Nu kreeg ik van meerdere kanten te horen dat Yay Healthstore inmiddels gesloten is. Ontzettend jammer, want het was een leuke spot waar je dus echt heel erg lekker vegan kon eten.

Waar de ene deur sluit opent een andere zeggen ze wel eens, en dat is ook in dit geval waar. Ik vertelde jullie vorige keer over Aleid die chef was bij Yay. Zij gaat dus een nieuw foodconcept beginnen! Een plant-based foodbar welteverstaan, genaamd Mr. & Mrs. Watson. Het zal niet lang meer duren tot deze vegan hotspot haar deuren opent in het toch al leuke Amsterdam Oost. Verwacht zeker niet alleen maar salade: veganistisch eten is immers veel meer dan dat. Denk pizza’s, kaas (ja echt: vegan kaas) wafels en nog veel meer lekkers. Eerst zien, dan geloven? Bekijk hun InstagramInstagram maar eens.

Tijdens de workshop leerde Aleid me hoe je een vegan appeltaartje maakt. Een bodem van nootjes, vulling van appel (uiteraard) een daarbij ook nog een heerlijke karamelsaus op basis van dadel. Een old school punt appeltaart vervangen door deze? Nee joh, niet doen. Dit heerlijke taartje maken en proeven hoe idioot lekker het is? ZEKER wel doen!

Dit heb je nodig

Keukenmachine met standaardmes | springvorm van 20 cm

Ingrediënten

Voor de bodem

150 gr walnoten

150 gr hazelnoten

150 gr rozijnen

75 gr meidjool dadels (ontpit)

1 tl kaneel

1 el sinaasappelzest

Zeezout

Cacaopoeder

 

Voor de vulling

4 (grote) goudrenetten appels

3 el rozijnen

1/2 el kaneel

1 el citroenzest

 

Voor de karamelsaus

150 gr meidjooldadels (ontpit)

2 el kokosbloem

240 ml water

1 el vanille peoder

1 tl zeezout

vegan appeltaart

Zo maak je het

De bodem

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pulseer tot er een stevig deed gevormd is. Check of het deeg kleverig genoeg is door een klein balletje te vormen: als het balletje niet uit elkaar valt is het deeg goed. Bestrooi de springvorm met wat cacaopoeder om aankleven tegen te gaan. Doe het deeg in de vorm en druk goed aan: maak een laag van zo’n 1/2 cm dik. Vergeet de randjes niet mee te nemen.

De vulling

Was de appels en snijd ze in kleine blokjes. Hak de rozijnen een beetje, en doe dan alle ingrediënten voor de vulling in een kom zodat de smaken in elkaar kunnen overlopen. Maak ondertussen:

De karamelsaus

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot je een superglad geheel krijgt.

Roer de karamelsaus nu door de vulling, en schep de vulling vervolgens op de bodem. Laat 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de appeltaart met bijvoorbeeld wat gehakte noten, kokosschaafsel of wat lavendel. Enjoy!
Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op:

YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: