NICE! Gezonde ijsjes gemaakt van biologisch fruit

2
nice ijsjes

Wanneer het zonnetje schijnt, krijg ik trek in ijsjes. Vroeger koos ik het liefst voor een heerlijk softijsje met spikkels (ook wel bekend als discodip) maar tegenwoordig ga ik liever naar een goede Italiaanse ijssalon. Wanneer ik thuis aan het ijs ga, kies ik het liefst voor een gezonde variant – gewoon zomaar even tijdens mijn werkdag, omdat het zo lekker verfrissend is. NICE kwam hun nieuwste traktatie op een stokje brengen, en ik was meteen om.

Hoe lekker het is om zelf fruitijs te maken beschreef ik al eerder in dit recept (waar ik nog een wedstrijd mee won ook!). De bedenkster van NICE, Nina Weerman, maakte ook graag zelf fruitijsjes. Tot ze ze mee wilde nemen voor haar kids: dat gaat natuurlijk niet want het smelt. Kant-en-klare ‘fruitijsjes’ bevatten vaak veel meer suiker en smaakstoffen dan echt fruit, en dat is hoe het idee voor NICE geboren werd. Nina kiest voor heel veel fruit, water en een beetje suiker. Hoewel de ijsjes tegenwoordig in de supermarkt liggen, worden de recepten nog steeds in haar eigen keuken bedacht.

nice ijsjes

Fris & fruitig

NICE  houdt het graag simpel. Ze vinden dat fruit geen gekkigheid nodig heeft omdat het van zichzelf al zo lekker is. Verwacht dus geen onwijs ingewikkelde combinaties, maar lekkere smaken zoals deze:

♥ Puur aardbei

♥ Frisse peer

♥ Framboos + hibiscus

♥ Blauwe bosbes

♥ Watermeloen + munt

Aan dit toch al heerlijke rijtje wordt binnenkort een extra smaak toegevoegd.

Appel citroen

Tijdens mijn werkdag aan mijn eigen keukentafel ging de bel en werd ik verrast met de nieuwste ijssmaak van NICE: appel citroen. Een super fris ijsje op-een-stokje van Hollandse elstar appels, vers citroensap en een beetje munt. Ook in deze smaakvariant zit alleen fruit (heel veel fruit) en een beetje rietsuiker. Daarbij is het ook nog eens 100% biologisch, en bevat het geen rare e-nummers of andere toevoegingen.

De appel die voor deze smaak gebruikt is, is de oer-Hollandse elstar. Een appel die knapperig, friszoet en lekker sappig tegelijk is, precies zoals ik de smaak van het ijsje ook zou omschrijven.

Te koop

Het nieuwe Appel Citroen ijsje is vanaf het voorjaar verkrijgbaar. Onder andere bij Marqt, en bij de beste dierentuinen, speeltuinen, museums, festivals en strandpaviljoens van Nederland. Laat de zomer maar komen!

 

 

Over de auteur

2 comments

  1. Anne 26 april, 2017 at 10:48 Beantwoorden

    Super tof dit, ik lust graag een ijsje maar heb er de afgelopen jaren geen meer gekocht. Deze passen wel in mijn voedingspatroon en die ga ik dan ook zeker proberen.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: