Ad

Vis op de BBQ: heerlijke kabeljauw pakketjes

0
vis op de bbq

Het mag dan al bijna september zijn, wat mij betreft is de zomer nog lang niet voorbij! Ik krijg namelijk echt geen genoeg van lange avonden buiten en lekker samen met vrienden en familie eten. Wij hebben geen ontzettende health freaks in onze groep, maar vers, goed bereid en daarom gezond eten valt bij iedereen goed in de smaak. Het visgerechtje dat ik voor op de BBQ bedacht valt daarom altijd zeer goed in de smaak.

Hoe vind je het trouwens dat ik zelf achter de BBQ sta? Normaal liet ik dat altijd aan de mannen over, maar ik vond het tijd het eens zelf te doen. En het is hartstikke leuk =D Van Barbecook kreeg ik deze mega coole Edson BBQ. Hij heeft het model van een olievat en daarom is het rooster heel groot; je kan voor 10 (!) mensen tegelijk grillen. Super handig ook als er een aantal vis eten en de rest vlees, dat kan dus gewoon naast elkaar. Daarbij dient hij als bartafel wanneer hem afsluit met de deksel en vind ik het lekker (tip) om het vuur na het grillen nog even aan te laten, om een wat frissere avond een beetje op te warmen =) En daarnaast staat hij ook gewoon heel echt stoer in de tuin.

14151911_10154607089334642_214433037_o

Deze vispakketjes zijn perfect voor elke BBQ avond: je bent niet meer dan een paar minuten bezig met de voorbereiding, en als je wilt kan je de pakketjes ’s ochtends al maken en ze in de koelkast leggen, zodat ze ’s avonds direct de BBQ op kunnen. Ik heb het recept voor 2 personen opgeschreven, zodat je het eenvoudig kunt verdubbelen tot het juiste aantal personen.

Dit heb je nodig

BBQ | aluminiumfolie | bakje

Ingrediënten

Voor 2 personen 

2 kabeljauwfilets | 1/2 prei | 1/2 citroen | 6 el goede olijfolie | peper & zou tuit de molen | 1 teentje knoflook | handje verse peterselie (ik gebruikte platte)

Zo maak je het

Begin met het maken van de knoflookolie. Schenk de olijfolie in een bakje, pers de knoflook hierboven uit en voeg flink wat versgemalen peper en zout toe. Dep de kabeljauwfilets met wat keukenpapier en smeer ze aan beide kanten in met de olie. Was de prei en snijd hem in ringen. Leg twee keer twee stukken aluminiumfolie over elkaar (dan zijn de pakketjes wat steviger) en verdeel hier de prei over. De kabeljauwfilets komen hier bovenop. Tot slot snijd je de citroen in plakjes en leg je er 3 op elke kabeljauw. Nu zijn de papilottes (dat is de officiële naam) klaar om op de BBQ te gaan.

vis op de bbq

Het is maar net hoe je je vis het liefs bereid hebt: ik vind het niet lekker als ze te ver doorbakken (en dus droog) zijn. Waarschijnlijk moeten ze zo’n 15-20 minuten op de BBQ, maar doe vooral tussendoor het pakketje even open om te checken of ze al goed zijn. De vis moet in ieder geval niet meer glazig zijn. En wel nog een beetje stevig, maar ook mals. Serveer met vers gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Barbecook

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: