Wees er als de kippen bij: Chicks en Coqs is nog maar tot 14 mei geopend

0
pand 10

Het begon als bijzondere pop-up locatie. Waar er vaak een begin- en einddatum bekend is wanneer er een pop-up zaak geopend wordt, waren het bij Pand 10 de biertjes die letterlijk telden. Eind oktober 2015 opende de zaak, die in het pand van Hotel de l’Europe zit, haar deuren om deze weer te sluiten zodra het 10.000ste (en tevens laatste) biertje opgedronken was. Dat gebeurde februari jongstleden, maar de zaak is daarna niet lang dicht gebleven. Na een Peruviaanse make-over opende de deuren opnieuw, dit keer met Chicks & Coqs als thema. Geen echte kippen en hanen natuurlijk, maar Peruviaans geïnspireerde hapjes met kip en cocktails.

Eén dag na Koningsdag streken vriendin Nicky en ik neer bij Chicks & Coqs, om ‘uit te brakken’ en na te kletsen over de gezellige dag. Het bleek dé perfecte plek voor een lekker drankje en wat kleine gerechtjes. Alleen maar gerechten met kip lijkt misschien wat beperkt, maar we hebben heerlijke dingen geproefd. De steamed bun en ceviche ‘pollo’ waren wat ons betreft echte winners, een ook het mais ijs (ja echt!) was bijzonder lekker.

Toen de DJ plaatsnam achter de draaitafel en tropische klanken ten gehore bracht was de sfeer voor ons compleet. Of je hier nu op een doordeweekse dag wat kleine gerechtjes eet, of op vrijdag geniet van vrienden, cocktails en kip, Chicks & Coqs is cool. Maak trouwens wel haast als je het nog mee wilt maken: op 14 mei sluiten de deuren helaas alweer, en dan is het wachten tot na de zomer op het volgende concept.

Bezoek hier de website van Pand 10

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: