Ceviche pop-up Sjefietshé viert zijn eerste verjaardag!

0
sjefietshé
Het allereerste ceviche-concept van Nederland viert zijn eerste verjaardag, en dat is een feestje waard! Sjefietshé, dat eerder neerstreek op prachtige plekken zoals The Hoxton en Jacobsz viert zijn jubileum met een hoteltour, die op een wel heel bijzondere locatie werd afgetrapt.

Sjefietshé is ontsproten uit het creatieve brein van Seger Abels. Hij miste een cevicheria in onze hoofdstad; een restaurant dat in het teken staat van het welbekende Peruaanse ceviche. Mocht je het even niet meer precies weten: ceviche is een gerecht met ‘rauwe’ vis. De vis wordt wel gegaard, maar niet middels verhitting maar door middel van zuren. De vis wordt gesneden en gemarineerd in een mengsel dat ze in Zuid-Amerika leche de tigre noemen, tijgermelk. Het heeft niets met tijgers of melk te maken overigens 😉 Ik heb kennisgemaakt met dit gerecht in Ecuador en was meteen verkocht, ZO lekker.
sjefietshé
Ceviche staat dus eigenlijk (net als carpaccio) voor de manier van bereiden, en het komt in vele gedaantes. In het geval van Sjefietshé heeft het een Amsterdams sausje, en worden er vaak mooie lokale producten zoals Jajem (die Amsterdamse jenever) gebruikt voor de bereiding.

Sjefietshé…hoe kom je erbij??

Nou, dat is een verhaal dat het delen waard is! Seger leerde de eigenaar van Juice & Salad kennen (op de Vijzelstraat, en je had er ook een waar nu Italiaan Fiko zit op de Eerste Constantijn Huygensstraat). De zaak sloot elke dag om 15.00 uur en werd ’s avonds niet gebruikt. Zonde van zo’n mooie ruimte, en voor Seger een kans om daar de avond te vullen. Een volledig restaurant draaien zonder oven of grill is alleen vrij lastig, dus ceviche bleek dé oplossing. “Toen ben ik gaan researchen en kwam ik op ceviche. Ik was gelijk enthousiast! Maar aangezien ik niet in Peru ben geweest claim ik niet een traditionele versie te kunnen maken, maar ceviche op z’n Amsterdams.” Aldus mister Sjefietshé himself. Peruaans, Amsterdams… hoe je het ook wil zien, de ceviche van Sjefietshé is gewoon fucking lekker.

sjefietshé

De pop-up is terug!

Waar Sjefietshé vorig jaar begon als pop-up restaurant op een vaste locatie, reist het toffe concept dit jaar langs verschillende Amsterdamse hotels. Ik mocht bij de kick-off van het 1-jarig jubileum zijn en dat was meer dan leuk. Voor de eerste gang was de parkeergarage van het nieuwe Via Hostel omgetoverd tot restaurant. Kaarslicht, een lange tafel met gezellige mensen en op tafel een cocktail met Brugal rum en het eerste ceviche gerecht. Gedurende de avond hebben we het halve hotel gezien (zelfs de bioscoop! Met op de achtergrond een gigantisch aquarium geprojecteerd, goed bedacht) om te eindigen in het restaurant. Met ceviche uiteraard, dit keer geserveerd met wat tortilla chips bovenop wat zorgde voor een bijzonder lekkere ervaring.

sjefietshé

Voor het jubileum organiseert Sjefietshé 8 avonden verdeeld over 5 hotels in Amsterdam. De eerste 3 zijn al geweest, maar voor 25 november (hotel Jansen) en 7, 8 en 9 december (Zoku) zijn er nog wat plekken beschikbaar. Ik kan je écht aanraden om erheen te gaan. Het is niet alleen een heel tof concept, het eten is ook ontzettend lekker, de locaties zijn verrassend en de sfeer is top. Je geniet echt met z’n allen van goed eten en een leuke avond. TOP idee voor een (eerste) date, vriendinnenavond of gewoon omdat je een keer zin hebt in iets heel anders. En: het is uniek en exclusief, want wanneer de laatste avond op 9 december op z’n einde loopt, weten we niet hoe lang we moeten wachten tot de volgende editie…

sjefietshé

Bij zijn? Tickets zijn hier te vinden:

Hotel Jansen – klik hier
Zoku – klik hier

En kijk ook even hoe gezellig de vorige edities waren: klik hier om naar de Sjefietshé Facebookpagina te gaan

sjefietshé

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: